Politie Groningen

Donderdag 19 augustus 2010

Provincie Groningen, 19-08-2010

Alcomobilist aangehouden

UITHUIZEN De politie heeft woensdagavond op het Kerkplein in Uithuizen een 58-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de 58-jarige
1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De verdachte werd na het verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt lastige dronken man aan

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De dronken Stadjer werd na overlastmeldingen door agenten op de Beren weggestuurd. De man werd korte tijd later op de Nieuwe Ebbingestraat aangetroffen. Hij viel wederom voorbijgangers lastig. Hierop werd de 53-jarige voor openbare dronkenschap ingerekend. Hij kreeg op het politiebureau een bekeuring uitgereikt. De man mocht zijn roes op een opvangadres uitslapen.

Wielrenner gewond bij verkeersongeval

WESTERBROEK Een 55-jarige man uit Wildervank is woensdagavond op de Borgweg in Westerbroek gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Wildervanker fietste op zijn racefiets in een groepje wielrenners. Een automobilist verleende vervolgens geen voorrang aan de wielrenners. De Wildervanker botste tegen de zijkant van de auto. Hij ging vervolgens door de rechtervoorruit. Ook een tweede wielrenner, 51-jarige man uit Muntendam, botste tegen de betrokken auto. De 55-jarige werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bestuurder minikraan gewond

EEMSHAVEN Een 39-jarige Duitser uit de deelstaat Nedersaksen is woensdagmorgen lichtgewond geraakt. Agenten reageerden op een melding van een bedrijfsongeval op de bouwlocatie van de RWE-centrale in de Eemshaven. Het bleek dat de 39-jarige man op een ponton in een in aanbouw zijnde wateruitlaat van de kolencentrale aan het werk was. Door nog onbekende oorzaak reed hij met een minikraan het water in. Hij droeg een zwemvest en wist eigenhandig op de wal te klimmen. Het slachtoffer is met arm- en buikletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Vrouw gewond na val van paard

KROPSWOLDE - Een 24-jarige vrouw uit Hoogezand is woensdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed met haar paard over de Woldweg in Kropswolde. Vermoedelijk schrok het paard van een optrekkende tractor. Hierdoor verloor de amazone de controle over het paard en zij viel van de viervoeter af. Zij smakte met haar hoofd tegen het wegdek. Ondanks dat het slachtoffer een ruiterscap droeg, werd zij met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Stadjer gaat door het lint

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer ging in een winkel aan de Hippocrateslaan in Groningen door het lint. Hij vernielde hierbij een gedeelte van het winkelmeubilair. De woesteling moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Waarom de man in woede uitbarstte is nog onduidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

Baldadig duo aangehouden

MUSSELKANAAL De politie heeft woensdagacht een jongen en een meisje (14 en 15 jaar) uit Exloërmond aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een baldadig duo op de Sluiskade in Musselkanaal. Daar bleek dat het duo een aantal borden met de tekst te koop uit tuinen had meegenomen. Het tweetal moest mee naar het politiebureau. Met een bekeuring op zak werden beiden overgedragen aan hun ouders. De borden zijn in beslagenomen.

Fietsdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 50-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de Stadjer veel interesse had voor fietsen. Op de Ebbingebrug zagen zij dat hij een fietsslot openbrak en de fiets meenam. De verdachte werd vervolgens even verderop aangesproken en aangehouden. Na verhoor kon hij weer gaan. De fiets is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist betrapt

GRONINGEN - De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man uit Veendam aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd op het Emmaviaduct in Groningen gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,8. Hij mocht na verhoor het politiebureau zonder rijbewijs verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte man aangehouden

APPINGEDAM De politie heeft woensdagnacht een 20-jarige man uit Appingedam aangehouden. Op de Jan Bronsweg in Appingedam zagen surveillerende agenten twee mannen lopen met een damesfiets. Omdat ze het niet vertouwden, spraken zij het duo aan. Eén man ging er als een haas vandoor. De 20-jarige Appingedammer kon worden ingerekend. Bij fouillering troffen dienders ongeveer 5 gram harddrugs aan. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De fiets is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN - Een 51-jarige man uit Groningen is woensdagavond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. In de woning in de wijk Vinkhuizen spraken de agenten met de 45-jarige en haar 18-jarige zoon. Beiden vertelden dat zij naar aanleiding van een ruzie door de 51-jarige Stadjer waren mishandeld. De verdachte gaf dat toe. De man is meegenomen naar het politiebureau. Beide slachtoffers hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Zes bekeuringen bij verkeerscontroles

NIEBERT/LEEK/GROOTEGAST De politie heeft woensdagmiddag op drie locaties in het Westerkwartier verkeerscontroles gehouden. De controles vonden plaats op de Molenweg in Niebert, de Midwolderweg in Leek en de Provincialeweg in Grootegast. Tijdens de controle werden zes bekeuringen (3x geen gordel, 1x te hard rijden, 2x niet handsfree bellen) uitgedeeld.

Verkeerscontroles in Stad

GRONINGEN De politie heeft woensdag op vier locaties bekeuringen uitgedeeld tijdens verkeerscontroles. Op de Beneluxweg, de Laan 1940-1945, de Laan Corpus den Hoorn en de autosnelweg A7 werden vijf bekeuringen uitgereikt. Er werd bekeurd voor 2x niet handsfree bellen,
1x keren op de weg, 1x negeren inhaalverbod en 1x door rood licht rijden.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 18 augustus op diverse plaatsen op snelheid:

Noordbroek, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 659, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Gaarkeuken, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 315, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1510, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.