Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 19-08-2010

Woninginbrekers aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdag 18 augustus om 13.45 uur twee mannen aangehouden die kort daarvoor een inbraak hadden gepleegd op Het Wolfseind.

Een half uur voor de aanhouding krijgt de politie de melding dat er een ruit van de woning is ingegooid en dat er twee personen zijn weggevlucht. Getuigen verschaffen de agenten een bruikbaar signalement en geven informatie over de vluchtauto. De politie-eenheden die ter plaatse gaan, treffen de verlaten auto aan op de Beurs en besluiten te posten. Dit heeft succes want rond 13.40 uur stappen twee verdachten, met het eerder verstrekte signalement, in de auto en rijden weg. Met assistentie van meerdere agenten worden de verdachten daarna aangehouden op het Masker.

De mannen, beiden Utrechters van 18 en 21 jaar oud , zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de verdachten is voor forensisch onderzoek in beslag genomen.

Snelheidscontroles

AMERSFOORT/WOUDENBERG Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft woensdag 18 augustus snelheidscontroles gehouden op de Bunschoterstraat in Hoogland (gemeente Amersfoort) en de Zeisterweg in Woudenberg.

In Hoogland is tussen 08.00 en 11.30 uur de snelheid van 3330 passerende automobilisten en motorrijders gemeten. 163 Bestuurders rijden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en krijgen de boete thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid is 118 kilometer per uur.

In Woudenberg controleren de agenten tussen 09.50 en 12.15 uur de snelheid van 1308 passerende bestuurders. Hier rijden 29 bestuurders te snel en ligt de top op 111 kilometer per uur. Ook deze overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmorgen vier verdachten aangehouden die vermoedelijk zijn betrokken bij een bedrijfsinbraak op de Algolweg.

Rond 03.20 uur krijgt de politie van een getuige de melding dat vier mannen een bedrijf verlaten met computerapparatuur. De agenten die ter plaatse gaan, treffen in de omgeving een auto aan met vier inzittenden. Hun gedrag is dermate verdacht dat besloten werd tot aanhouding van alle inzittenden. Het gaat hierbij om inwoners van Weesp, Amsterdam en Hogeveen, varierend in leeftijd tussen 19 en 23 jaar oud.

Bij een onderzoek in de omgeving treffen de agenten computerapparatuur aan in de bosjes op het Digitaalpad.

De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.