Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 19-08-2010

Agressieve man aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij zich agressief gedroeg en met stenen had gegooid.

Getuigen belden omstreeks 20.45 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een agressieve man vanaf het viaduct over de Rijksweg A27 ter hoogte van Lunetten meerdere stenen naar beneden had gegooid. Eén steen was op de voorruit van een auto terecht gekomen en had de ruit vernield. De politie ging ter plaatse en trof diverse getuigen aan die door de man waren bedreigd of aangevallen. Een agent met een politiehond zocht in de omgeving en trof de verdachte op het perron aan.

De man begon, bij het zien van de politie, te rennen langs het spoor in de richting van de Rijksweg A 27. De achtervolging werd ingezet. In eerste instantie wist de verdachte zich schuil te houden in de bossages. Niet veel later kon de 25-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, langs het spoor worden aangehouden. Hij werd voor onderzoek en verhoor ingesloten op het bureau.

Overvaller aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een vrouw had beroofd en een horecagelegenheid had overvallen.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie een melding dat een man geprobeerd had een oude dame (gegeven onbekend) op de Admiraal Helfrichlaan te beroven. Ter plaatse troffen agenten de dame aan. Zij had kans gezien om haar tas vast te houden waardoor de straatrover zonder buit er vandoor ging. Getuigen hadden gezien dat de verdachte een horecagelegenheid aan de Admiraal Helfrichlaan was binnengelopen. Toen de agenten bij de horecagelegenheid poolshoogte wilde nemen, vloog de deur open en kwam een man met een kassalade onder zijn jas naar buiten rennen.

De man gooide, bij het zien van de politie, de kassalade op de grond en probeerde weg te komen. Na een korte sprint werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de

28-jarige verdachte uit Utrecht zich hevig. Hij werd geboeid naar het bureau overgebracht.

Fietsster gewond na aanrijding

UTRECHT Op donderdag 18 augustus kwam op het Anne Frankplein in Utrecht een fietsster ten val na aanrijding met een auto.

Een 43-jarige automobilist uit Geldermalsen reed rond 17.00 uur over het Anne Frankplein toen een 47-jarige fietsster uit Amsterdam van links kwam. Ze kon de auto niet meer ontwijken, ging onderuit en raakte gewond. De fietsster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding auto en fietser

UTRECHT Op donderdag 18 augustus vond een aanrijding van een auto en fietser plaats op de Parkzichtlaan in Utrecht.

Een 48-jarige automobilist uit Utrecht reed rond 18.45 uur op de Parkzichtlaan in Utrecht, in de richting van de Vleutensebaan. Een 12-jarige fietser uit Utrecht wilde op dat moment oversteken in de richting van het sportcomplex. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en raakte de fietser die daarbij licht gewond is geraakt. De jongen is naar het ziekenhuis overgebracht.