Politie Hollands Midden

District Gouwe IJssel - Politie ontmantelt hennepkwekerij

District Gouwe IJssel, 19-08-2010 o De politie heeft op woensdag 18 augustus vier hennepkwekerijen ontmanteld in het district Gouwe IJssel. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

In een pand aan de Willem de Zwijgersingel in Gouda werd een hennepkwekerij ontdekt waarin 12,6 kilo hennep is aangetroffen. Er werd illegaal elektriciteit afgetapt. De 57-jarige beheerder van dit gebouw werd aangehouden in zijn woning. Tijdens de aanhouding ontdekte de politie een hennepkwekerij met 110 planten in het huis. Voor deze hennepkwekerij werd in de woning eveneens illegaal stroom afgetapt. De woningbouwvereniging heeft de verdachte de toegang tot zijn woning ontzegd.

Aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel werd een hennepkwekerij met 585 planten en 4370 hennepstekjes ontdekt. De bewoner van het pand werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Aan de Achterstraat in Lekkerkerk werd onder een leegstaand winkelpand in de kelder een hennepkwekerij ontdekt met ongeveer 450 hennepplanten. Hierbij werd illegaal stroom afgetapt. De politie zet haar onderzoek naar bovengenoemde zaken voort.

Vermoeden hennepkwekerij? Tip de politie Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.