Radboud Universiteit Nijmegen


Dankbaar, hoogleraar Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen:

Nederland heeft een krachtige industriepolitiek nodig!

Datum bericht: 19 augustus 2010

'De Nederlandse overheid moet zich meer inspannen om industriële bedrijven binnen te halen en te behouden in sectoren waarin we goed zijn, zoals de biotechnologie. Een krachtige industriepolitiek zorgt ervoor dat industriële bedrijven met handen en voeten vast zitten aan de Nederlandse kennisinfrastructuur. Beschikbaarheid van locaties, hoogopgeleid personeel, goede infrastructuur, kennispartners en gerichte stimuleringsmaatregelen, dragen daaraan bij.

Onderzoeksafdelingen van universiteiten moeten veel meer samenwerken met bedrijven in de omgeving. En als Nederland dan toch te klein blijkt, zoek dan eerst samenwerking binnen Europa.'

Ben Dankbaar doet onderzoek naar innovatie- en technologiemanagement. Hij is o.a. auteur van de nota 'De Nederlandse industrie: sterke motor met een zwak imago' (Stichting Industriebeleid en Communicatie 2007) en van 'Maak Er Meer Van. Ondernemershandboek voor versterking van de concurrentiekracht in de maakindustrie' (Pearson 2009, samen met Jacobs en Pot).




Radboud Universiteit Nijmegen