Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Vragen van de leden van Dekken en Monasch (beiden PvdA) aan de minister van Wonen, Wijken Integratie

over geld van krachtwijken naar krimpgebieden.


1. Kent u het bericht in spitsnieuws http://www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaal/2010/08/geld_vogelaarwijken_naar_krimp.html waarin wordt gemeld dat staatssecretaris Bijleveld geld uit de krachtwijken in wil zetten in de krimpgebieden?


2. Bent u het eens met deze uitspraak van de staatssecretaris, of betreft dit een nieuwe uitglijder van deze staatssecretaris; zoals toen ze de voor krimpgebieden schadelijke uitspraak deed dat mensen beter geen huis in die gebieden zouden kunnen kopen? Die uitspraak is direct daarna rechtgezet, zal dit nu weer gebeuren?


3. De hoeveelheid middelen bestemd voor de krachtwijken loopt na komend jaar al terug, dus om welke bedragen zou het gaan en hoeveel is daar volgens de staatssecretaris vrij te spelen? Klopt die inschatting van haar naar uw mening? Zijn er nog middelen 'over' die nog niet zijn verdeeld over de wijken of waar anderszins nog geen verplichtingen over zijn aangegaan? Zo ja, waarom is dat niet het geval?


4. Bent u het met ons eens dat voor een succesvolle aanpak van de problemen in de krachtwijken een op die wijken gericht en stabiel beleid nodig is? Bent u met ons van mening dat daarom ook de financiële investeringen, de zogenaamde Vogelaargelden, nodig blijven om de problemen aan te pakken?


5. Kunt u uitleggen waarom het extra geld dat volgens de staatssecretaris moet ingezet wordt in krimpgebieden, moet worden gehaald uit de middelen die worden ingezet voor het verbeteren van de wijken waar de meeste problemen bij elkaar komen en niet bij de mensen met de hoogste inkomens?

PvdA-Voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag