Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

17 augustus 2010

1. "Lange klap" bij Smederij Pesse

Drie jaar geleden is gestart met De Smederijen van Hoogeveen. Bewoners maken samen plannen voor meer leefbaarheid in de eigen buurt. Dat doen ze samen met zes partnerorganisaties: Actium, Domesta en Woonconcept, de Stichting Welzijnswerk, de politie en de gemeente Hoogeveen.

Elke Smederij krijgt een eigen bewonersbudget voor de "korte klap". Dit zijn ideeën die in de buurt snel uit te voeren zijn.

Pesse is één van de Smederij-gebieden waar ook gestart is met de "lange klap". Hierbij gaat het om ingrijpende zaken die boven het bewonersbudget uitgaan en die meer tijd, afstemming en voorbereiding vragen.

De eerste stap bij de lange klap bestaat uit verkenningen onder bewoners en professionals: wat vinden zij belangrijke thema's voor de toekomstige ontwikkelingen in Pesse? De uitkomst van die eerste stap is neergelegd in een basisdocument. De thema's die daarin staan worden onderzocht op haalbaarheid. Verbetering van de leefbaarheid, het op niveau houden van voorzieningen en aandacht voor vrije tijd, sport, cultuur, wonen en werken, en veiligheid zullen de onderwerpen zijn in het haalbaarheidsonderzoek.

Het college heeft het basisdocument Pesse vastgesteld en ingestemd met de start van het haalbaarheidsonderzoek.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

2. Woningbouw aan de Kalkovenstraat

Binnenkort ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage dat de bouw van woningen op de plek van het voormalig bedrijventerrein bij de Kalkovenstraat mogelijk maakt. De sanering van de ernstig vervuilde grond van het bedrijventerrein is inmiddels afgerond. Na afloop van de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen wordt bekeken of er reacties zijn binnengekomen. Deze reacties worden verwerkt in een reactienota. Daarna wordt aan de raad gevraagd om het bestemmingsplan vast te stellen.