Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 19-08-2010

'Eendje' doelwit van dieven

TILBURG - De politie heeft vanmorgen vier mannen van 21 en 21 jaar, afkomstig uit Tilburg, Eindhoven en Nuenen aangehouden. Ze worden verdacht van poging diefstal auto. Het viertal is voor onderzoek ingesloten.

Een oplettende getuige meldde vanmorgen rond 06.00 uur dat vier personen zich verdacht gedroegen bij een geparkeerde auto aan de Bredaseweg. De politie stelde een onderzoek in en trof in de Eikstraat de auto (Citroen) aan. Bij de auto stonden twee personen. Bij het zien van de agenten wilden ze vluchten. De agenten staken daar een stokje voor. Het contactslot van het voertuig was doorverbonden. Een getuige vertelde dat naast de twee aangehouden verdachten nog twee andere mannen betrokken waren bij de poging. Direct volgde er een zoektocht waarbij de politie in de Zilverlindestraat de andere twee verdachten trof. Ook zij zijn ingerekend. De eigenaar van de auto deed aangifte.

Tweetal opgepakt voor inbraak woning

TILBURG - De politie heeft vannacht twee Tilburgse jongens van 17 en 20 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Kalkwijkstraat. Het tweetal is in het belang van het onderzoek ingesloten.

Tegen 02.30 uur ontving de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Kalkwijkstraat. Volgens getuigen zouden meerdere personen zich verdacht bij de woning ophouden.De agenten spoedden zich ter plaatse. Bij de woning troffen ze een openstaande garagedeur aan. Het slot van de deur was geforceerd. Tijdens de zoektocht die volgde troffen de agenten in een hofje aan de Katwoudestraat de twee
verdachten aan. Het duo hield zich schuil.

Politie treft minderjarige aan bij gestolen bromfiets

TILBURG - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 19.30 uur een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Surveillerende agenten controleerden hem in de Dijksterhuisstraat terwijl hij bij een bromfiets stond. Het viel de agenten op dat de kentekenplaat van het voertuig ontbrak. Tijdens de controle bleek dat het contactslot verbroken was en het stuurkolom ontzet. De jongen ontkende de diefstal. Hij verklaarde dat de bromfiets van een bekende was. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 19-08-2010 12:59 | © Regio Midden en West Brabant |