Nederlandse Tafeltennisbond


Nieuwe grenzen en sterktegetallen voor dameslicenties 19-8-2010

Na afloop van de najaarscompetitie 2010 zullen de grenzen voor de dameslicenties worden aangepast aan de normen voor de herenlicenties. De sterkte van een dameslicentie zal dan altijd vergelijkbaar zijn met een herenlicentie die twee licenties lager aangeeft.

Vergelijking:
A dames = C heren
B dames = D Heren
C dames = E heren
D dames = F heren
E dames = G heren
F dames = H heren

Dames die voor het eerst een licentie aanvragen krijgen altijd een dameslicentie. Dames krijgen in de NAS nooit een herenlicentie. Als na
1 januari 2011 dames bij een toernooi in een herenklasse moeten of willen meespelen, dan schrijven zij zich in met hun eigen dameslicentie en dan worden zij twee licenties lager bij de heren ingedeeld.

Deze verandering leidt tot aanpassing van de basisgetallen. Voor dames in de landelijke competitie worden de basisgetallen respectievelijk voor eredivisie: 400, 1e divisie: 300, 2e divisie: 240 en 3e divisie: 160.

Voor de dames Eredivisie wordt het sterktegetal danals volgt berekend:
- van 0 tot 50%: Basisgetal + (percentage)

- van 50 tot 75%: Basisgetal + (2x percentage - 50)
- van 75 tot 100%: Basisgetal + (4x percentage - 200)

Voor de dames 1e divisie, 2e divisie en 3e divisie wordt het sterktegetal dan als volgt berekend:

- van 0 tot 100%: Basisgetal + (2x percentage).

De essentie om deze methode te gebruiken is dat binnen de dames divisies de onderlinge sterkteverschillente groot zijn om de gebruikelijke berekening te hanteren. De licentie resultaten van de voorjaarscompetitie 2010 zijn nog volgens oude getallen en methode berekend. Meer informatie over de licentie grenzen en getallen zijn hier te vinden.

NTTB/JO