Gemeente Krimpen aan den IJssel

* Kristallen roemer voor Jan Olthof Kristallen roemer voor Jan Olthof

Burgemeester Ries Jansen heeft op donderdag 12 augustus 2010 de gemeentelijke kristallen roemer uitgereikt aan de heer J.W. Olthof.

De heer Olthof krijgt deze onderscheiding voor zijn inzet als vrijwilliger. Zo heeft hij veel gedaan voor de stedenband tussen Krimpen aan den IJssel en de Hongaarse zuster-gemeente Kiskörös. Hij begon zijn werkzaamheden voor de jumelage met het regelen van uitwisselingen op het terrein van de sport. Met ingang van 1999 is hij voorzitter van de Jumelage Werkgroep Sport en Recreatie. In 2001 is hij door de gemeenteraad be-noemd tot bestuurslid van Stichting Fonds 1813. Bij deze stichting zijn de jumelage-activiteiten ondergebracht. Verder heeft de stichting tot doel het bevorderen van burger-schapszin en democratie. Jaarlijks worden bijvoorbeeld bezoeken georganiseerd van leerlingen van het voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel aan de Tweede Kamer in Den Haag.

Bij de oprichting van het Natuureducatiecentrum op Kinderboerderij Klein Boveneind was de heer Olthof nauw betrokken bij de opzet van natuurlessen voor alle leerlingen van het basisonderwijs. Vele jaren was hij lid van de gemeentelijke schoolsportcommissie. Daarnaast was de heer Olthof meer dan 25 jaar lid van S.V. De Treffers en heeft hij voor deze vereniging diverse functies verricht.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl