Gemeente Krimpen aan den IJssel

Nadere informatie buurtonderzoek Krimpen

Op 30 juni 2010 is in een singel in Krimpen aan den IJssel een handgranaat gevonden. Na deze vondst zijn er verschillende acties ondernomen. Nu het onderzoek is afgerond, wil de gemeente zowel de inwoners als de pers graag informeren over de resultaten van de acties die tot nu toe zijn ondernomen.

Allereerst heeft het team Forensische Opsporing van de regiopolitie Rotterdam Rijnmond de herkomst van de gevonden handgranaat onderzocht. Vervolgens is de politie direct een grootschalig buurtonderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek kreeg de politie een tip binnen dat er mogelijk nog een handgranaat in de singel zou liggen. Dit was voor de gemeente aanleiding om de singel uit voorzorg grondig te laten inspecteren. Hiervoor is de hulp van de EOD ingeroepen.

De inspectie is op 12 augustus jl. door duikers van de EOD uitgevoerd. Hierbij zijn echter geen explosieven gevonden. De uitkomsten van het buurtonderzoek van de politie, het technisch onderzoek door het team Forensische Opsporing en de inspectie van de EOD zijn aanleiding voor de gemeente om geen verdere acties te ondernemen.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl