Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Locatie-onderzoek Stadsferry Oud IJsselmonde

Bekijk het Onderzoek

Het onderzoek naar een geschikte halteplaats van de StadsFerry in Oud IJsselmonde en het voorlopige uitstel van de investeringen voor dit project.

Onderzoek
Begin dit jaar hebben Stadsregio Rotterdam en deelgemeente IJsselmonde het onafhankelijk onderzoeksbureau Grontmij Nederland B.V., opdracht gegeven om in Oud IJsselmonde, vanaf de A16 tot en met de wijk Bolnes, de mogelijkheden voor haltelocaties opnieuw in kaart te brengen. Het onderzoek is bedoeld om een zorgvuldige afweging te kunnen maken bij de uiteindelijke keus van de halteplaats en die keus niet te beperken tot de drie locaties die bij de eerdere onderzoeken in beeld zijn geweest.

Het bureau heeft zes mogelijke locaties onderzocht, vier in Oud IJsselmonde en twee in de gemeente Ridderkerk: Oude IJsselmondse-hoofd; RWS-terrein; Regenboogkade; Verolme west en Verolme haven; Boelewerf; Boelepier (Bolnes).

Na beoordeling van alle criteria blijven de halteplaats Oude IJsselmondse-hoofd en Boelewerf als best scorende halteplaatsen over. Het Oude IJsselmondsehoofd heeft van deze twee locaties de beste overall score.

Omdat op het Verolmeterrein nog geen definitieve halteplaats te realiseren is, wordt deze locatie pas interessant als dit gebied in de toekomst is ontwikkeld.

U kunt het Onderzoeksrapport downloaden, of aanvragen via met Marjo Wetsteijn van de deelgemeente IJsselmonde,
marjo.wetsteijn@ijsselmonde.rotterdam.nl of telefoon 479 82 16. Het rapport is ook in te zien bij het informatiecentrum van de deelgemeente aan de Groene tuin 317.

Stadsferry bevroren vanwege bezuinigingen
Vanwege aangekondigde bezuinigingen van het Rijk zijn Stadsregio en RET afgelopen voorjaar overeengekomen het project te bevriezen. Dit betekent dat de RET nog geen financiële verplichtingen kan aangaan voor de verdere uitbouw van openbaar vervoer over water (bijvoorbeeld de aankoop van schepen). Het is dus op dit moment onzeker wanneer de StadsFerry in de vaart zal komen. Eind 2010 wordt meer duidelijkheid verwacht. Bij eventuele positieve ontwikkelingen kan wel een doorstart worden gemaakt.

Wij vertrouwen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.