Gemeente Lopik

Woninginbraken

De laatste weken vinden relatief meer woninginbraken plaats. De inbraken vinden in verschillende wijken plaats. Om de woningen binnen te komen, breekt het dievengilde cilinders van sloten af en boort men gaatjes in kozijnen.

Het valt de politie op, dat bewoners, die mogelijk wel iets verdachts hebben gezien of gehoord, dit niet direct melden via het alarmnummer
1-1-2. Bovendien lijkt het doen van aangifte, als men slachtoffer is geworden van een inbraak, geen prioriteit te hebben, waardoor de politie pas dagen later kennis krijgt van de inbraak.

De politie roept bewoners op altijd direct aangifte te doen. Daarnaast alert te zijn op verdachte situaties en die direct melden via 1-1-2. Bent u getuige van een woninginbraak of ziet u een persoon/personen die zich opvallend gedraagt? Bijvoorbeeld, omdat iemand zich ophoudt in een brandgang, bel dan direct het alarmnummer 1-1-2!

Geef zoveel mogelijk bijzonderheden door over uiterlijk en kleding(signalement) en het eventueel gebruikte (motor)voertuig. Het lukt de politie na een dergelijke melding meestal binnen 10 minuten ter plaatse te zijn en door uw melding verhoogt u de kans dat woninginbrekers op heterdaad aangehouden kunnen worden.

De politie adviseert om preventiemaatregelen te treffen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Voor meer informatie en tips verwijzen wij u naar de internetsites als www.stopdecriminaliteit.nl en www.politiekeurmerk.nl