Ministerie van Defensie

Deel Kamp Holland overgedragen aan coalitiepartners

19 augustus 2010, 13.39 uur

De Redeployment Task Force (RDTF) heeft vandaag op symbolische wijze het eerste deel van Kamp Holland overgedragen aan de coalitiepartners. Plaatsvervangend commandant RDTF kolonel Jurgen van der Biezen overhandigde tijdens een bescheiden ceremonie de sleutel aan de Australische wing commander Smith, vertegenwoordiger van Multi National Base Command TK.

Momenteel zijn genisten dagelijks in de weer met het opschonen van Nederlandse terreindelen. Mankracht alleen is niet voldoende. Grote hijskranen tillen tenten van Hesco's, krachtige shovels slopen deze verdedigingswallen en tientonners voeren het grind af. Daarnaast ligt er op de terreinen veel bruikbaar materiaal dat in Nederland opnieuw kan worden ingezet.

Hard aan het werk

Met shovels worden de Hesco's gesloopt. Foto: ministerie van Defensie

Van der Biezen verklaarde dat de Nederlanders hard aan het werk zijn om middelen in te nemen en het kamp `schoon te maken'. "En wij gaan door met onze dienstverlening totdat onze coalitiepartners het kunnen overnemen", vervolgde hij. Smith nam de sleutel van het terrein dankbaar in ontvangst en prees de Nederlandse militairen voor hun inzet.

De plek die werd opgeleverd, is de voormalige uitvalsbasis van het verkenningspeloton. De overdracht is wederom een mijlpaal in het proces van de redeployment. Vorige week werd al het eerste konvooi van Deh Rawod naar Tarin Kowt gereden.