Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-08-2010

Zes arrestaties na poging raak pinautomaat Heksenakker

BREDA: Vannacht is geprobeerd om een pinautomaat van een bank open te breken op de Heksenakker. Het bleef bij een poging. De politie arresteerde na een achtervolging van een auto, die zich verdacht in de omgeving van de Heksenakker ophield, zes verdachten, in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar uit Breda (5) en Prinsenbeek(1) . De recherche onderzoekt momenteel of deze knapen betrokken zijn bij de inbraakpoging

Vannacht werd omstreeks 00.20 uur gemeld dat enkele mannen bezig waren met een poging de pinautomaat op de Heksenakker open te breken. De daders hadden getracht de deur naast de pinautomaat open te breken, verder was het kapje van de gelduitgifte verwijderd. Volgens een getuige waren de daders weggereden in een auto.

Twee agenten namen naar aanleiding van deze melding positie in op de Westerhagelaan ter hoogte van het aldaar gelegen station. Zij zagen dat vanuit de richting Heksenwiel een donkerkleurige auto gereden kwam waarvan de verlichting in het geheel niet brandde. Vanwege de eerdere melding besloten de agenten deze auto te controleren. De dienders zagen dat de auto snelheid vermeerderde. Er ontstond een achtervolging, waarbij op de Backer en Ruebweg zo'n 140 km / uur werd gereden. Ook negeerde de bestuurder van die auto enkele keren het rode
verkeerslicht. Via de Westerparklaan reed de auto richting Ettensebaan en Heilaarstraat. De achtervolgende agenten bleven op veilige afstand, maar schakelden via de Meldkamer wel hun collega's in. Uiteindelijk reed de auto op de Deken Floorenstraat tegen een geparkeerde auto. De inzittenden vluchtten de wijk in. De omgeving werd afgezet waarna tijdens een zoekactie zes verdachten werden aangehouden. De recherche onderzoekt of zij iets te maken hebben met de poging de pinautomaat te kraken op de Heksenwaag.

Dronken Belg rijdt met auto in de sloot

BAARLE-NASSAU: Een 47-jarige man uit Ravels is woensdagavond omstreeks 19.00 uur op het Voske met zijn auto in de sloot beland. De Belg bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd door agenten aangehouden toen hij richting Baarle-Nassau liep. Hij blies 505 ugl. Hij heeft een rijverbod van 5 uren gekregen. Hij kan daarnaast ook nog een
proces-verbaal tegemoet zien.

Politie onderzoekt autobrand

BREDA: Vannacht is brand ontstaan in een auto, een Dacia Logan, aan de Edwardsberg. Hierdoor raakten ook twee andere auto's in brand. De brandweer kon niet aangeven of er sprake was van brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie zet wegmisbruiker aan de kant

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond op rijksweg A-16 een 30-jarige man uit Essen aangehouden na een serie verkeersovertredingen.

De Belg werd met zijn auto aan de kant gezet nadat agenten zagen dat hij eerst op rijksweg A 58 zich zeer agressief gedroeg. Er was sprake van kleven, rechts inhalen en over de vluchtstrook rijden. Ook probeerde hij enkele malen een andere automobilist, die reed in een Renault, van de weg te duwen. Aan het bureau weigerde hij een verklaring af te geven voor zijn rijgedrag. Zijn rijbewijs is
ingevorderd. De politie is bezig contact te krijgen met de bestuurder van een Renault. Het kenteken van deze auto is afgegeven aan een lease maatschappij.

Verkeerscontrole levert drugs en wapens op

BREDA: Agenten hebben gisterenmiddag tijdens de controle van een auto op de Korte Boschstraat wapens en drugs aangetroffen. Naar aanleiding van de vondst werden de bestuurder, een 19-jarige man uit Etten-Leur en later ook de brijrijder, een 26-jarige man uit Sprundel aangehouden.

Agenten zetten de auto aan de kant omdat de brijrijder geen autogordel droeg. Toen de bestuurder zijn rijbewijs wilde pakken, zagen de agenten in het dashboard een zakje hennep liggen. Bij verder onderzoek in het voertuig werden nog een werpster, een ploertendoder en zes zakjes met daarin amfetamine aangetroffen. Hierop werd de bestuurder de 19-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De bijrijder, een 26-jarige man uit Sprundel, liep nadat hij de bekeuring had gekregen weg. Hij meldde zich gisteravond op het politiebureau in Roosendaal. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-08-2010 14:22 | © Regio Midden en West Brabant |