Sophie Veldhuizen beleeft premiere als Mary Poppins

19/08/2010 14:34

Joop van den Ende Theaterproducties

Vanavond beleeft Sophie Veldhuizen haar première als Mary Poppins in de gelijknamige musical in het Circustheater in Scheveningen. Sophie Veldhuizen behaalde begin dit jaar de tweede plaats in de zinderende auditiestrijd om de felbegeerde hoofdrol in deze musical en werd de vaste vervangster van Noortje Herlaar in de musical Mary Poppins.

De 27-jarige Sophie studeerde af aan het Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar opleiding was Sophie te zien in diverse voorstellingen. Zo speelde ze Jenny in Company, maakte ze deel uit van het ensemble van Joe, de musical, was ze als Pauline te zien in Vitale Delen en nam ze de hoofdrol voor haar rekening in Yerma, een coproductie met de Toneelacademie van Eindhoven. Haar professionele debuut maakte ze in het ensemble van de musical My Fair Lady, waarin ze tevens understudy was voor de hoofdrol van Eliza Doolittle. Vorig seizoen speelde Sophie de rol van Hodel in de musical Anatevka in de regie van Frank Van Laecke.

De musical van Disney en Cameron Mackintosh is gebaseerd op de succesvolle Walt Disney film en de verhalen van P.L. Travers. De voorstelling is speciaal voor het Circustheater aangepast en doorontwikkeld door Joop van den Ende Theaterproducties en is hierdoor uniek in de wereld. Mary Poppins was de grote winnaar van het Musical Award Gala 2010 en werd bekroond met maar liefst 5 Musical Awards.

Mary Poppins is de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere gebeurtenis in een wonderlijk avontuur waarmee ze zorgt voor een hartverwarmende, magische en eigentijdse musical.

Mary Poppins exclusief te zien in het Circustheater Scheveningen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/