Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 19 augustus

Alkmaar, 19-08-2010 o 14.45 uur

Kitesurfer komt om het leven

Schellinkhout, woensdag 18 augustus

Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is een 26-jarige man uit Amsterdam tijdens het kitesurfen op het IJsselmeer om het leven gekomen.

Bij een hevige wind raakten de touwen van zijn vlieger in de knoop. Hij verloor de macht over zijn kite en sloeg in volle vaart tegen de Oostdijk op. Hij was op slag dood. Kitevrienden waren getuige van het noodlottige ongeval.

Snorfietser met teveel drank op

Den Helder, donderdag 19 augustus

Een 22-jarige snorfietser uit Den Helder moest donderdagochtend rond 00.50 uur zijn bromfietsrijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Ruyghweg. Hij moest blazen en blies als beginnend bestuurder 385 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Bij 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De 22-jarige man moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Mishandeling

Hoorn, woensdag 18 augustus

Een 36-jarige man uit Amsterdam werd woensdagavond 17.30 uur aangehouden in de woning van zijn vriendin in Hoorn. De man werd boos en gaf de vrouw een klap tegen haar kaak. Zij stond op dat moment bovenaan de trap. Hij duwde haar met beide handen tegen de schouders waardoor de vrouw achterover viel. Toen zij ineengedoken op de trap lag kreeg zij nog een schop tegen haar lichaam waardoor zij onderaan de trap terecht kwam. De man probeerde hierna zijn excuses aan te bieden. De vrouw ging echter naar de politie. Agenten gingen naar de woning en hielden de man aan voor zware mishandeling. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld.

Veel te snelle bromfiets

Wognum, woensdag 18 augustus

Een 17-jarige bromfietser uit Hensbroek raakte woensdagmiddag rond 17.00 uur zijn bromfietsrijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Westeinderweg. Hij reed langs een radarauto en er werd een snelheid van 79 km/u geconstateerd, gecorrigeerd 76 km/u.. De maximum snelheid van een bromfiets is vastgesteld op 45 km/u. Er was dus sprake van een overschrijding van de snelheid met 31 km/u.

De bestuurder kreeg een stopteken van een agent. Dit teken negeerde hij en reed om de agent heen. Hij hield een hand voor het kenteken zodat de plaat niet zichtbaar was. Een motoragent ging achter hem aan. Toen de jongen dit in de gaten kreeg stopte hij. Hij kreeg een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken en het onjuist monteren van de kentekenplaat. De plaat zat slechts met één scharnier vast waardoor deze tijdens het rijden omhoog kon worden geklapt. Zijn rijbewijs ingevorderd wegens overschrijding van de snelheid met meer dan 30 km/u.

Deze bestuurder kan ook worden opgeroepen voor een EMG -cursus. EMG staat voor Educatieve Maatregel Bestuur. De overtreder moet deze cursus zelf betalen. De kosten voor deze cursus zijn792 euro.

Drie aanhoudingen Caribean night

Bergen, woensdag 18 augustus

Er was veel publiek op de been tijdens de jaarlijkse Caribean night in de Bergense binnenstad. Ondanks enkele incidenten verliep het evenement vrij rustig. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor drugsgebruik, het nuttigen van alcohol op de openbare weg en voor verstoring van de openbare orde. Twee Alkmaarders van 18 en 22 jaar werden rond 02.00 aangehouden op de Oude Prinsweg voor vernieling van een ruit. Een 25-jarige man werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor een strafbaar feit. Hij viel op omdat hij drugs gebruikte.

Een 19-jarige man schopte rond 01.00 uur op de Hoflaan tegen een container. De container kwam echter tegen een ruit terecht, wat hierdoor vernield werd. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid en ging de schade onderling regelen met de eigenaar van het pand.

Tegen het einde van het evenement ontstond er nog een opstootje tussen circa tien personen. Beide partijen werden door de aanwezige agenten snel uit elkaar gehaald. Hen werd gevorderd weg te gaan om verdere ongeregeldheden te voorkomen.

Agenten begaven zich tijdens het evenement tussen het publiek om toezicht te houden. Ook waren er enkele beveiligers aanwezig die fietsend de routes rondom het centrum in de gaten. Op deze aan- en afvoerroutes worden doorgaans na het uitgaan veel vernielingen gepleegd.

Bedreiging

Hoorn, donderdag 19 augustus

Een 28-jarige man uit Hoorn is donderdagochtend rond 02.30 uur in zijn woning aangehouden. De man woont, om praktische redenen nog samen met zijn ex-vriendin. Donderdagochtend stond hij naast het bed van de vrouw met twee aardappelschilmesjes in zijn handen. Hij gaf aan dat zij de woning moest verlaten. De vrouw wachtte niet af en verliet het huis. De politie hield de man in de woning aan voor bedreiging. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

André en Martha bekend

Hoorn, woensdag 18 augustus

De eigenaren van twee gouden trouwringen, André en Martha, hebben zich gemeld bij de recherche in Hoorn. Een week geleden had de recherche een oproep uit laten gaan omdat bij een opkoper de ringen waren aangetroffen en er mogelijk diefstal of heling in het spel zou zijn. Uit de politieadministratie bleek echter dat van de diefstal of vermissing van de ringen geen aangifte of melding was gedaan.

André en Martha, beiden afkomstig uit Hoorn, hoorden bij een winkelier dat de oproep in de krant had gestaan. Zij meldden zich bij de politie. Er was nog geen aangifte gedaan omdat de echtelieden de ringen nog niet gemist hadden. Zij vertelden de ringen niet meer te dragen. Toen zij in maart 25 jaar getrouwd waren, hadden ze er nog wel even naar gezocht, maar de ringen zo snel niet kunnen vinden. Omdat er verder nooit in hun woning was ingebroken, hadden zij er verder geen aandacht aan besteed.

De politie stelt een vervolgonderzoek in.