Unicef


#UNICEF nieuws feed

Waarschuwing voor 'tweede golf' sterfgevallen in Pakistan

De Verenigde Naties waarschuwen voor een 'tweede golf' aan sterfgevallen in Pakistan, veroorzaakt door besmettelijke ziektes.

19 augustus 2010, Karachi, Pakistan



Vooral kinderen lopen het risico ziek te worden. "Zij kunnen hun dorst niet beheersen en drinken alles. Daardoor kunnen ze diarree, cholera, malaria of een andere ziekte krijgen," zegt UNICEF-woordvoerder Abdul Sami Malik in Pakistan.

UNICEF vreest voor de gezondheid van ruim drie miljoen kinderen die leven in een gebied dat getroffen is door een van de ergste natuurrampen uit de geschiedenis. De omstandigheden bieden een ideale voedingsbodem voor ziektes, niet alleen voor diarree, cholera en malaria, maar ook voor mazelen, dysenterie, hepatitis en acute luchtweginfecties.

Tekort aan schoon water

Een tekort aan schoon drinkwater werkt uitbraken van ziektes in de hand. UNICEF voorziet momenteel elke dag 1,3 miljoen mensen van schoon water, maar miljoenen anderen zijn hiervan nog steeds verstoken.

De Verenigde Naties maakten vandaag bekend dat zeker vier miljoen mensen in Pakistan dakloos zijn geworden. De VN hebben het bedrag dat nodig is om in de komende drie maanden voldoende hulp te kunnen verlenen, nog lang niet binnen.

Bron: UNICEF/ANP