Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 19-08-2010

Politie onderzoek autobranden in Roosendaal

ROOSENDAAL: Vannacht is er op twee plaatsen in Roosendaal brand gesticht in auto's. Het gaat om auto's die geparkeerd stonden op de Flintdijk en de Tollensflat. Er raakten vannacht vijf auto's
beschadigd. De politie van Roosendaal stelt een nader recherche onderzoek in. In dat onderzoek worden ook recente eerdere autobranden meegenomen.

De eerste melding was omstreeks 03.00 uur op de Flintdijk. Op de oprit van een woning stonden twee auto;s geparkeerd. De voorste auto was in brand gestoken, waarna er overslag was naar de andere auto. Tevens bereikte het vuur de woning. Op dat moment kwam de brandweer ter plaatse. Het voorste voertuig brandde geheel uit. Er is lichte schade aan de woning.

Kort daarna werd er werd weer een autobrand gemeld, nu bij de
Tollensflat. Daar werd één auto in brand gestoken en liepen nog twee auto's zware schade op. De politie sprak onder meer met een getuige die wakker was geworden van een harde knal en door het raam van zijn flat zag dat er vanaf het parkeerterrein veel rook kwam. De politie heeft van de drie gedupeerden aangiften opgenomen.

Peuter komt in vijver terecht

OSSENDRECHT: Vanmorgen is een 1½ jaar oud jongetje in een vijver terecht gekomen in de tuin van de ouderlijke woning. Kennelijk was de peuter even aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt. Zijn vader sprong in de vijver om zijn zoontje te redden. Hij bracht het kindje aan de kind en startte de reanimatie. Hulpverlening kwam snel op gang. Er kwamen twee ambulances en een traumaheli ter plaatse. Het
slachtoffertje is met een ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Zijn toestand is zorgelijk.

Twee woninginbraken in één straat

Auto gestolen bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Vanmorgen werd omstreeks 06.30 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Beiershil. De inbrekers moeten na 00.15 uur hebben toegeslagen. Er werd een gaatje geboord waardoor aan de voorzijde een raam werd geopend. De inbrekers hebben kennelijk de sleutels van de auto van de bewoners gevonden. Deze auto, een VW Golf, voorzien van het kenteken14-KPD-5 gestolen. De auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Ook bij de buren werd ingebroken. Ook hier werd een gaatje geboord, maar dan in het raamkozijn van de keuken. Uit deze woning werd een laptop gestolen.

Een buurtonderzoek leverde geen concrete aanwijzingen naar de daders op.

Verder werd gisteravond nog een inbraak ontdekt in een woning aan de Koning Willem III straat. Vermoedelijk zijn de daders op een balkon geklommen en hebben ze daarna een tuimelraam open gewrikt. Uit de woning werd onder meer een laptop gestolen.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-08-2010 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |