FloraHolland


Centraliseren klokinkoop bloemen komt dichterbij

AALSMEER (19 augustus 2010) - Dit najaar wordt de klokinkoop bloemen op Tribune A/B en E/F van FloraHolland Aalsmeer gecentraliseerd. Het verouderde veilcentrum A/B voldoet niet meer aan de eisen en wensen van klanten en wordt gesloten. Inkopers van Tribune A/B krijgen een nieuwe werkplek op Tribune E of F.

Zetelkeuze
Vanzelfsprekend is een zetelverhuizing van deze omvang een flinke operatie. Om de verhuizing voor kopers in goede banen te leiden, heeft FloraHolland Aalsmeer een verhuisplan gemaakt. Vanaf 8 september 2010 kunnen inkopers een nieuwe zetel uitkiezen. Om het proces snel, eerlijk en efficiënt te laten verlopen geldt een aantal spelregels. Handelsbedrijven worden hierbij persoonlijk begeleid door een van de tribunebeheerders.

Trainingen
Op Tribune E/F staat een zeer geavanceerdere inkoopwerkplek. Inkopers kunnen de nieuwe werkplek op de vrijdag voor de verhuizing vanaf een uur na veilen uitproberen. Op dat moment is de nieuwe zetel voorzien van een bedrijfsnaam. Ook is het mogelijk om in de maanden augustus, september en oktober iedere donderdag na veilen een training te volgen op veilcentrum E/F. Vooraf aanmelden voor de opleiding is verplicht en kan via de tribunebeheerders of Jos Cornelissen (trainer) via T (0297-3) 92599. Daarnaast is er een gratis handleiding beschikbaar.

Wat houdt centraliseren klokinkoop bloemen in?

- De vier fysieke klokken van Tribune A/B (klok 1, 2, 3 en 4) verhuizen naar Tribune E/F.

*Klok 3 en 4 worden vanaf 1 november 2010 fysiek geveild op Tribune E.
*Klok 1 en 2 worden vanaf 15 november 2010 fysiek geveild op Tribune F.


- De huidige beeldveilklokken van Tribune E/F (klok 9, 10, 11, 12 en 13) veranderen in virtuele klokken (alleen zichtbaar op de inkoperwerkplek en niet meer geprojecteerd in de afmijnzaal). Vanaf 30 september 2010 zijn alle huidige klokken van Tribune E en F virtuele klokken.


- De veilvolgorde en het veilschema blijven zoals huidig en veranderen dus niet. Het centraliseren van de klokinkoop bloemen staat los van de ontwikkeling van beeldveilen.