Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 19-08-2010

AAN DE AMSTERDAMSE GRACHTEN...
UNIEKE RINGTONE PRINSENGRACHTCONCERT NU TE DOWNLOADEN BIJ DE AVRO

In de aanloop naar het Prinsengrachtconcert biedt de AVRO een unieke ringtone aan. Het nummer 'Aan de Amsterdamse grachten', waarmee traditiegetrouw het Prinsengrachtconcert wordt afgesloten, is via prinsengrachtconcert.avro.nl gratis als ringtone te downloaden. De ringtone is ontwikkeld door het Calafax Rietkwintet, dat tevens aanstaande zaterdag het voorprogramma verzorgd.

Tijdens het Prinsengrachtconcert speelt Jean-Yves Thibaudet muziekstukken van Chopin, Satie, Ravel en Gershwin. Daarnaast speelt de Franse pianist met mezzosopraan en landgenoot Tara Erraught een stuk van Rossini. Het stuk vertelt een verhaal dat is gebaseerd op het bekende sprookje Assepoester. Tara Erraught treedt op persoonlijk verzoek van Thibaudet op.

De AVRO zendt dit jaar het Prinsengrachtconcert voor het eerst live uit op Radio 4. Vanuit een bootje verzorgt Maartje Stokkers een exclusief voor- en naprogramma met muziek, reportages en interviews rechtstreeks vanaf het ponton in de gracht.

Prinsengrachtconcert, zaterdag 21 augustus om 21.20 uur bij de AVRO op Nederland 2. Van 19.00 tot 23.00 uur live verslag op Radio 4.