Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The Mother Lovers en Semmy Schilt lanceren videoclip

GRONINGEN - De nieuwe videoclip van de Drentse band The Mother Lovers gaat op vrijdag 20 augustus om 23.00 uur in première in café De Beuk in Zuidlaren. In de nu al veelbesproken clip spelen viervoudig K-1-wereldkampioen Semmy Schilt en zijn als gestolen veronderstelde kampioensriem een grote rol. De première gaat vergezeld van een optreden, waarmee The Mother Lovers hun eendaagse zZz-tour afsluiten.

'Gestolen' kampioensriem
De afgelopen week berichtten diverse media over de vermeende diefstal van de kampioensriem van K-1-kampioen Semmy Schilt uit Zuidlaren. Het mysterie werd opgehelderd tijdens de ochtendshow van 3FM-dj Giel Beelen, die ook erg verrast was toen bleek dat The Mother Lovers en Semmy Schilt onder één hoedje speelden. Een geslaagde publiciteitsstunt dus, waar de sportman naar eigen zeggen graag aan meewerkte. Schilt: 'Nu ga ik me echter concentreren op de eliminatieronde voor het K-1 GP op 2 oktober in Seoul.'

Sweet madness
De videoclip van The Mother Lovers, waarin Semmy Schilt en zijn kampioensriem figureren, gaat in première op vrijdag 20 augustus om 23.00 uur in café De Beuk in Zuidlaren. Een uur later, dus in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.00 uur, is de videoclip te zien op www.themotherlovers.nl en www.semmyschilt.nl. Bovendien is Sweet madness, het nummer dat bij de clip hoort, vanaf dat moment gratis te downloaden. The Mother Lovers zijn apetrots dat de wereldkampioen zijn kampioensgordel mét inhoud beschikbaar heeft gesteld om de videoclip tot een succes te maken.

zZz-tour
De zZz-Tour (Van Zwolle naar Zweeloo naar Zuidlaren) van The Mother Lovers op vrijdag 19 augustus gaat van start op het hoofdpodium van het Stratenfestival in Zwolle, om 17.15 uur. Daarna opent de band om 20.00 uur voor bekende namen als Di-rect, Waylon en Rigby op het hoofdpodium van Sweelpop 2010 in Zweeloo. Vervolgens vertrekken The Mother Lovers naar Zuidlaren om daar vanaf 23.00 uur in café de Beuk hun videodebuut te vieren. Semmy Schilt reist de hele tour mee.

Einde persbericht
Groningen, 19 augustus 2010

Noot voor de redactie/