Gemeente Leeuwarden

19 augustus 2010

Voetbalveiligheid seizoen 2010-2011 SC Cambuur

De eerste thuiswedstrijd van SC Cambuur seizoen 2010 - 2011 staat weer voor de deur. Daarom hebben gemeente Leeuwarden, politie Fryslân, het Openbaar Ministerie en SC Cambuur het veiligheidsbeleid voor het nieuwe seizoen vastgesteld. Alle partijen zullen zich wederom inzetten om het voetbal tot een feest te maken en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Afgelopen seizoen is, mede door veel veiligheidsmaatregelen, goed verlopen.

Vorige week is de fancoach gestart met zijn werkzaamheden. De fancoach gaat de komende tijd aan de slag om het supportersbeleid een impuls te geven. De gemeenteraad van Leeuwarden heeft hiervoor extra geld beschikbaar gesteld.

Gezien het goede verloop wordt het alcoholbeleid iets aangepast. Voor de eerste seizoenshelft mag bij wijze van proef vanaf vrijdag 20 augustus van vijf kwartier tot één kwartier voorafgaand aan de wedstrijd, tijdens de pauze en na de wedstrijd alcohol worden geschonken in 't Hertje. Voor de wedstrijd, in de rust en na de wedstrijd is alcoholverkoop (alleen evenementenbier) vanuit de kiosken toegestaan. Tijdens de wedstrijd geen alcoholverkoop vanuit de kiosken en in 't Hertje. Dit om onrustig heen en weer geloop te voorkomen.

Bij een risicowedstrijd (categorie C) geldt, conform de KNVB-regels, een algeheel alcoholverbod in de publieke buitenruimten.Tijdens de winterstop wordt het aangepaste alcoholbeleid in het overleg tussen gemeente Leeuwarden, politie Fryslân, het Openbaar Ministerie en SC Cambuur geëvalueerd.




Gemeente Leeuwarden