Politie Amsterdam-Amstelland

Herkent u de coffeeshop-overvaller? Op AT5 vanavond (donderdag 19 augustus) na elke nieuwsuitzending een politiebericht over de overval op coffeeshop Pick up the pieces in de Oude Hoogstraat in het centrum van Amsterdam. Herkent u de dader op de beelden?

Bezoekers merken niets
Op maandag 26 juli is één werknemer in coffeeshop Pick up the Pieces aan het werk, aan de Oude Hoogstraat nummer 5. In een lager gedeelte achterin de zaak zijn nog twee mannen. Zij merken helemaal niets van wat er enkele minuten later met hun collega gebeurt.

Pistool
Rond acht uur 's ochtends komt er een man binnen met een capuchon over zijn hoofd en een groot pistool in zijn hand. Hij loopt direct om de toonbank heen, pakt de werknemer vast en slaat de man zelfs met het vuurwapen op zijn hoofd. Het slachtoffer houdt hier een bloedende wond aan over. Dan dwingt de overvaller de werknemer zijn eigen rugtas te vullen met softdrugs en het aanwezige geld uit de kassa te halen. Hierna wordt het slachtoffer gedwongen een kelderluik in te gaan en zoekt de overvaller verder in de zaak naar buit.

Rugtas vol
Dan verlaat de overvaller lopend de zaak en gaat linksaf in de richting van de Kloverniersburgwal mét de rugtas van de werknemer en hij laat zijn eigen rugtas achter. Of hij dit expres heeft gedaan is nog niet duidelijk.

Camerabeelden
Uit camerabeelden blijkt dat de overvaller voor de overval vanaf de Dam komt aanlopen en door de Damstraat richting de Oudezijds Achterburgwal loopt.
Daar is hij duidelijk in beeld! Nadat hij uit beeld verdwijnt komt hij kort daarna vermomd met een capuchon de zaak binnen.

Meerdere overvallen op coffeeshops in binnenstad In de afgelopen maanden zijn meer dan 5 overvallen op coffeeshops in de binnenstad gepleegd die zich allemaal kenmerken door dezelfde werkwijze. Vermoedelijk kijken we dan ook naar dezelfde dader. Uiteraard zorgt dit voor veel onrust en zorg onder de coffeeshophouders.

Dader
Het gaat hier om een enigszins getinte man, met een lengte van 1.85 a
1.90 m. Hij heeft kort zwart haar en is vermoedelijk tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg bij alle overvallen dezelfde wat slobberige zwarte kleding en de zwarte jas met capuchon.

Vragen
Wie kent of herkent de man aan de hand van de getoonde beelden? Belt u dan met de recherche van het binnenstadsdistrict op het telefoonnummer 020-559 2100. Als u anoniem wilt blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800- 7000."

» Bekijk het opsporingsbericht met daarin de verdachte duidelijk herkenbaar in beeld.


____________________