Dura Vermeer

Lelystad - 19 augustus 2010

Oplevering woonzorgwelzijnscentrum De Hanzeborg

Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft het woonzorgwelzijnscentrum de Hanzeborg te Lelystad opgeleverd aan haar opdrachtgever woningcorporatie Centrada.

In het circa 15.000 m2 grote complex zijn 46 (levensloopbestendige) huurwoningen met diverse zorg-, commerciële- en maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd. Daarmee is het een ontmoetingscentrum voor de nieuwe wijk én het kloppend hart van de woonzorgzone HanzePark.

Het door EGM architecten ontworpen gebouw huisvest naast de gevarieerde zorgvoorzieningen een buurtcentrum, kinderopvang, een gemeentelijke wijkpost, een ontmoetingsruimte, winkelvoorzieningen, en diverse horeca. Op de bovengelegen verdiepingen zijn tevens 46 zelfstandige huurwoningen in een duurdere huurklasse voor senioren gebouwd. In totaal bestaat de Hanzeborg uit 11 bouwlagen.

Gevarieerde zorgvoorzieningen
Op het gebied van de zorg wordt, naast de levensloopbestendige appartementen, huisvesting geboden aan: 48 zorgappartementen, acht ingerichte appartementen voor kortdurende opname of crisisopvang, vier kleinschalige groepswoningen voor elk zes dementerende ouderen, dagverzorging, een (therapie) zwembad, thuiszorg, een fysiotherapiepraktijk, een logopediepraktijk, een apotheek en diverse spreekkamers voor verschillende hulpverleners.

Meer informatie
www.duravermeerbouwhengelo.nl en www.centrada.nl

Fotocredits: Fotobureau Tierne