Bolster leeft 4 dagen volledig duurzaam tijdens Sail 2010


AMSTERDAM, 20100810 -- Rogier 't Hooft, medeoprichter van Bolster Group BV, leeft gedurende Sail 2010 volledig duurzaam op een zeilschip. Sinds begin dit jaar hebben studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gewerkt aan de opzet en uitvoering van duurzame energiebronnen aan boord. Op deze manier wordt zonder het gebruik van fossiele brandstoffen voldoende vermogen gegenereerd om het schip en bemanning van alle gemakken te voorzien. Bolster vraagt hiermee aandacht voor het leiderschapsprogramma voor duurzaamheid: Leadership for Antarctica. Het Bolsterschip staat vanaf 19 t/m 23 augustus op het expositieterrein van Sail 2010 in Amsterdam (Azartplein).

Leiderschapsprogramma: Leadership for Antarctica

Het duurzame Bolsterschip is onderdeel van het leiderschapsprogramma voor duurzaamheid: Leadership for Antarctica. Deelnemende bedrijven ontwikkelen met het programma een strategie voor duurzaamheid. De focus van het programma ligt op het reduceren van kosten, het uitbouwen van een duurzaam imago naar de klant, het aantrekken van nieuw talent en een pro-actieve benadering naar toekomstige wetgeving. Vanuit deze focus werken deelnemers toe naar concrete stappen, specifiek gericht op hun organisatie.
Dit leiderschapsprogramma wordt ondermeer gesteund door Dell, BMW EvoSwitch en het Ministerie van Economische Zaken.


Antarctic Experience

Een aanvullend onderdeel van het leiderschapstraject is een expeditie naar Antarctica voor deelnemers van het programma. Deze expeditie organiseert Bolster samen met de Amerikaanse NGO `2041' van Robert Swan OBE. Swan heeft zijn organisatie deze opvallende naam gegeven, omdat in het jaar 2041 het verdrag afloopt dat de ongerepte natuur van Antarctica beschermt. Na afloop van het verdrag staat het de wereld vrij om Antarctica te exploiteren. De organisatie `2041' strijdt voor het behoud van Antarctica en voor behoud van het milieu in zijn algemeenheid. Gedurende de expeditie ervaren deelnemers de overweldigende schoonheid van ongerepte natuur, alsmede de huidige impact van de klimaatverandering. Het leiderschaps-programma aan boord ondersteunt vervolgens de laatste stap.
Het programma vindt plaats in Nederland en loopt vanaf oktober 2010 tot maart 2011.


Roadshow

Om het unieke project Leadership for Antartica onder de aandacht te brengen van Nederlandse topmanagers, onderneemt Bolster in de zomer van 2010 een roadshow. Tijdens deze roadshow trekt Bolster met de nieuwste `groene' BMW en het duurzaam Bolster-zeilschip langs bedrijven en overheden.
De inschrijving voor het leiderschapsprogramma is inmiddels gestart. Kijk voor meer informatie op www.teambolster.com.


Over Bolster Group

Bolster Group (www.teambolster.com) helpt organisaties, afdelingen en individuele leiders met groei en leiderschap. Het bedrijf uit Haarlem is in staat om via intensieve programma's en trajecten een (management)team of afdeling in korte tijd een nieuwe koers te laten varen. Om dit te bereiken worden onorthodoxe methodes gebruikt die ervoor zorgen dat er snelheid komt in het nemen van beslissingen en er stappen worden gezet om doelen te bereiken. Bolster Group werkt onder andere voor (internationale) klanten zoals Shell, PricewaterhouseCoopers, Rijkswaterstaat, T-mobile en HEMA.