Gemeente Medemblik

Medemblik spettert weer met Waterweken

Straattheater, de Theatervloot, een licht klassiek concert in de Oosterhaven en een culinair programma. Het is maar een greep uit de het definitieve programma van de Waterweken, editie Medemblik. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus biedt deze historische havenstad weer veel spektakel op en rond het water.

Gekozen is voor de thema's theater, muziek, nautiek, culinair en sportief. Een aantal succesnummers wordt herhaald. Zoals het licht klassiek concert, vrijdag 20 augustus in de Oosterhaven. Met onder meer een voorstelling van het NoordHollands JeugdFanfareOrkest. Hierbij zijn ook polderschuiten en koggevaarders van de partij. Ook andere vaartuigen zijn welkom. Daarmee wordt een sfeer gecreëerd zoals bij het Bevrijdingsconcert in de Amsterdamse Amstel. Speciaal voor deze avond is de sluis open van 23.00 tot 00.00 uur. `Het wordt weer genieten', voorspelt wethouder Kasper Gutter.'Vorig jaar was het al ontzettend druk en gezellig. Dat verwacht ik deze editie weer. We hebben als Medemblik veel moois te bieden. Daar laten we onze inwoners en bezoekers graag van genieten'.

donderdag 19 aug. Theater voor jong en oud Oosterhavenkade Voor de kinderen een niet te missen middagprogramma met spelletjes, fantastisch straattheater met piraten en Sahara Hara met haar dromedaris. 's Avonds ligt de theatervloot klaar met drie schepen van de Zeilvaart, waarop u in intieme sfeer kunt genieten van kleinkunsttheater; dit reserveert u via www.theatervloot.nl .

vrijdag 20 aug. Muziek op het water Oosterhavenkade

's Avonds begint om 20.00 uur een licht klassiek openluchtconcert op een ponton in de Oosterhaven. Vier solisten zingen operette- en musicalliederen; Ramon van Engelenhoven, jeugdtalent van Medemblikse bodem, speelt klassiek piano; het Noord-Hollands Jeugdorkest, een symphonisch blaasorkest, treedt op met 60 leden. Vanaf de kade, maar ook vanaf een schuit of boot, kunt u genieten van dit unieke concert. En als u toch komt, neemt u natuurlijk goed weer mee!

zaterdag 21 aug. Nautisch spektakel Westerhaven en Oosterhaven

Blusdemo's van de jeugdbrandweer; lelievletvaren en waterspelen met Scouting; kinderen leren zeilen met optimisten van Bestevaer; demonstraties van reddingsacties door Rescue Medemblik; 's middags de zwemestafette van Brakeboer in de Oosterhaven. Kortom: stoer en sportief spektakel in Medemblik! Voor een rustig moment vaart u heerlijk mee met de Koggevaarder door het binnenwater. Doen!

zondag 22 aug. Drakenbootrace Oosterhavenkade

Om 12.00 uur begint de drakenbootrace. Dit jaar voor de tweede keer in Medemblik, hebben zich 21 teams aangemeld! Wie gaat het Brandweer Medemblik, de winnaar van vorig jaar, moeilijk maken? Prachtig om te zien en spannend. Ook de raden van WAM hebben weer een team geformeerd onder de veelbelovende naam WAMMES. U komt toch wel aanmoedigen?

zondag 22 aug. Culinair aan de kade Oosterhavenkade

Als afsluiting van de Waterweek Medemblik kunt u vanaf 15.30 culinair genieten van allerlei verschillende gerechten van vier Medemblikker restaurants in een ongedwongen, gezellige sfeer aan de kade. Zij koken voor u in de openlucht en voor thuis neemt u natuurlijk wat streekproducten mee van de kistenverkoop.