Hardlopen centraal in nieuwe TV-serie Fit&Run;!

05/08/2010 16:06

Agis

Een deskundige geeft in iedere aflevering tips over onderwerpen, zoals de warming-up en cooling-down, training, blessures, voedsel en kleding. Daarnaast komt er elke week een hardloopwedstrijd in Noord-Holland aan bod. Niet alleen de grote wedstrijden, zoals de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon, maar ook de kleine loopevenementen in dorpen, zoals de Stratenloop in Tuitjenhorn. Met aandacht voor de route, de deelnemers, de toeschouwers en natuurlijk de winnaar.

In de rubriek 'De vraag de van week' stelt een kijker op camera een persoonlijke vraag over hardlopen. Deze wordt beantwoord door de hoofdredacteur van het blad Runner's World Magazine. Mag ik seks hebben voor een wedstrijd? Is het goed om op blote voeten hard te lopen? Waarom moet ik tijdens het hardlopen vaak plassen?

Ook is er iedere week aandacht voor een bekende Noord-Hollander die hardloopt. Zo volgt RTV Noord-Holland het favoriete rondje van cabaretier en fanatieke marathonloper Dolf Jansen, burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen, psychiater Bram Bakker, zanger Dries Roelvink, schrijver Abdel Kader Benali, acteur Huub Stapel en de 3JS, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2011. In de serie verklapt zanger Jan Dulles van de 3JS dat hij niet samen met gitarist Jaap Kwakman wil hardlopen, omdat 'Jaap altijd met een aerodynamisch schaatspak voor de deur staat'. "En dan heb ik gelijk geen zin meer." Voor 'Fit?!' gingen Jan en Jaap toch samen rennen, op de fiets gevolgd door gitarist Jaap de Witte.

'Fit?!' wordt mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Agis en Runner's World. Met dit programma ondersteunt Agis bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Het programma wordt geproduceerd door Mediabureau Onderste-Boven. RTV Noord-Holland is regionaal te ontvangen via de kabel, en landelijk via de digitale kanalen UPC op 707 en Ziggo op 987.

Uitzendingen 'Fit?!' bij RTV Noord-Holland:

vanaf vrijdag 20 augustus iedere week om 17:30 uur.





http://newsclipper.nl/news/id/750