Gemeente Purmerend

Rotonde Laan der Contineneten afgesloten

11 augustus 2010

Na het weekend weer open voor verkeer - Van vrijdag 20 augustus 22.00 uur t/m maandag 23 augustus 5.00 uur is de Laan der Continenten vanaf de kruising bij de Australiëlaan (winkelcentrum Weidevenne) tot de rotonde bij het benzinestation voor alle verkeer afgesloten. In dit weekend worden de werkzaamheden afgerond die moeten zorgen voor een betere verkeersdoorstroming op de Laan der Continenten. Maandagochtend 23 augustus zijn de Laan der Continenten én de rotonde weer volledig open.

Westerstraat tijdelijk tweerichtingverkeer
Tijdens de werkzaamheden worden de laatste laag asfalt en de belijning op de nieuwe rijweg aangebracht. Om de omleiding voor automobilisten zo kort mogelijk te houden is er in dit weekend in de Westerstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld. Borden geven de omleidingen aan.

Busdiensten
Busonderneming Arriva kan vanaf zaterdagochtend ook geen gebruik meer maken van de rotonde. Arriva zet een pendeldienst in om de busverbinding in stand te houden.

Tijdelijke Dienstregeling
Informatie over de dienstregeling geeft Arriva aan bij de bushaltes. De tijdelijke dienstregeling (pdf) is hier te downloaden.

Bypass
De volgende fase in het verbeteren van de verkeersdoorstroming is de aanleg van een 'bypass' vanaf de afrit A7. Dit is een extra rijbaan langs de rotonde, bedoeld om bestemmingsverkeer direct te laten doorstromen zonder de rotonde op te hoeven. Deze bypass wordt in de eerste helft van 2011 aangelegd. Er moet eerst een transportwaterleiding van PWN worden verlegd.

Meer informatie in de rubriek Werk in uitvoering.