Imtech NV

John Koot: Professor Windows Embedded

20 augustus 2010

John Koot is als consultant werkzaam voor Imtech ICT Technical Systems. Bij Imtech is hij een beetje een vreemde eend in de bijt. `In tegenstelling tot veel Imtech divisies kopen wij geen kant en klare technologie in', zegt hij. De meerwaarde zit hem erin dat Technical Systems van technologie een systeem maakt. `We schrijven als het ware het brein', zegt hij. `Zodat de machine precies doet wat de klant wil.' Ook geeft John met zijn collega's trainingen in Windows Embedded: industriële software van Microsoft. Pionierswerk, omdat Windows Embedded relatief onbekend is.

Het besturingssysteem biedt ingesloten, uit componenten bestaande besturingssysteemtechnologieën in een betrouwbare, vertrouwde werkomgeving. `Alles wat we kunnen krijgen, van server tot Windows XP, is ook te verkrijgen onder het Embedded platform van Microsoft', zegt John. `Voor de meeste producten kan de afnemer de kennis gebruiken die al aanwezig was. Dit maakt de acceptatie gemakkelijker. Heb je die kennis niet, dan kun je de ontwikkeling door ons laten doen.

Embedded black belt professoraat
De Embedded tak van Microsoft richt zich op de industrie en om die reden is de leverbaarheid lang: 15 jaar. `De activatie van de software is weggelaten en de licentiestructuur is goedkoper', aldus John. `Hierdoor is Embedded een succes'. John mag zich een Embedded black belt noemen. Dit wil zeggen dat hij door Microsoft is gekeurd en geschikt bevonden, zowel op het gebied sales als techniek. Ook is hij bezig om de eMVP (Most Valuable Professionals) status te halen. Een soort professoraat dat gegund moet worden en waarvan er nog niet één is in de Benelux.

Workshops
`De klant wil een totaaloplossing voor zijn systeem', zegt John. `Daarom hebben wij onder andere proWESsolutions in de markt gezet. Deze service is gebaseerd op het model van Microsoft en bestaat uit vijf stappen: Awareness, Consideration, Trial, Design In/Design Win en Retention.`Wij bieden workshops voor bedrijven die willen instappen in Windows Embedded, tot detachering, beheer en complete nazorg: als een klanthelemaal over is op Windows Embedded monitoren we relevante ontwikkelingen, verzorgen mailings en events en houden een online community bij. Dan werken we niet sales driven, maar helemaal technology driven.