Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Vijf gloednieuwe prentenboeken-apps

Donderdag 19 augustus 2010

Een maand na de lancering van de iPad in Nederland brengt Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum vijf prentenboeken-apps uit onder het label Piccolo Picture Books. Vanaf vandaag is de eerste titel De wedstrijd verkrijgbaar in de iTunes App Store. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is hiermee de eerste kinderboekenuitgeverij in Nederland die haar titels voor de iPad beschikbaar maakt. Bovendien zijn de apps verkrijgbaar in maar liefst vijf talen.

Features:

* Prachtige geïllustreerde pagina's die handmatig omgeslagen kunnen worden

* Interactief kinderboek met educatieve leesfunctie: kinderen kunnen zelf lezen, voorgelezen worden en meelezen met de speciale leren-lezen-functie

* Bijzonder eenvoudig in gebruik

* Beschikbaar in vijf talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans)

* Audio van zeer hoge kwaliteit, professionele stemmen én achtergrondgeluiden

* Met interactieve audio-effecten

* Verkrijgbaar vanaf EUR 2,99

Beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch

Piccolo Picture Books zijn op verschillende manieren te gebruiken. Volwassenen kunnen het boek als vanouds voorlezen aan kinderen. Peuters en kleuters kunnen zelfstandig, bijvoorbeeld in de auto, de voorleesfunctie gebruiken. De app is zeer eenvoudig en intuïtief in gebruik en geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. De speciale leren-lezen-functie helpt de beginnende lezer verband te leggen tussen de gesproken en geschreven woorden.

De boeken zijn een leuk en verantwoord alternatief voor games en video's, voor thuis en onderweg. Het verhaal wordt verteld aan de hand van de illustraties en de tekst, waaraan geluiden en interactieve elementen zijn toegevoegd.

Vanaf vandaag verkrijgbaar in de iTunes App Store:
* De wedstrijd - Sanne de Bakker en Noëlle Smit

Vanaf september 2010 verkrijgbaar:

* Met papa mee - Arend van Dam en Alex de Wolf
* Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn! - Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam

* Ik moet zó nodig! - Fiona Rempt en Noëlle Smit
* Liselotje gaat naar zwemles - Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam

Piccolo Picture Books is een label van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum dat zich speciaal richt op het digitaal en interactief maken van succesvolle prentenboeken voor iPad, iPhone en iPod Touch. Piccolo Picture Books stelt zich als doel kinderboeken tot leven laten komen middels audio en interactie.

Blijf op de hoogte van nieuwe titels via www.piccolopicturebooks.com of volg Piccolo Picture Books op Twitter via @PiccoloApps.