Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 193 FP
Datum: 20 augustus 2010

Opheffen negatief zwemadvies De Kleine Wielen Leeuwarden

Met ingang van vandaag, 20 augustus 2010, is het ingesteld negatief zwemadvies voor De Kleine Wielen te Leeuwarden opgeheven. De kans op gezondheidsklachten was daar te hoog door de aanwezigheid van blauwalgen. Door vermindering van de hoeveelheid blauwalg in het water is het ingesteld negatief zwemadvies opgeheven. Wel is er een waarschuwing van kracht. Het blauwalg is nog steeds aanwezig, maar in mindere mate. Vanwege het geringe gezondheidsrisico dat nog aanwezig is, wordt de waarschuwing met borden aangegeven.

Een negatief zwemadvies is normaal gesproken van korte duur. Hierdoor kan het voorkomen dat een negatief zwemadvies en het intrekken ervan kort na elkaar worden bekendgemaakt.

De zwemwatertelefoon (058-2925650) van de provincie is het gehele zomerseizoen bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie over de waterkwaliteit van het zwemwater in de provincie beschikbaar. Specifieke vragen kunt u stellen via de zwemwatertelefoon of per e-mail aan zwemwater@fryslan.nl. Actuele informatie is ook te raadplegen via NOS-teletekst (pagina 725) en via de internetsite van de provincie www.fryslan.nl/zwemwaterkwaliteit.

Bijlage: kaartje met exacte zwemlocatie zwemgelegenheid De Kleine Wielen

Kleine Wielen (Groene Ster), Leeuwarden

Situatie-omschrijving : Plas in recreatiegebied de Groene Ster, ten oosten van Leeuwarden, meerdere (4) zwemplaatsen (tevens gedeelte voor nudisten).

Bodemtype : zand

Voorzieningen : geleidelijk aflopende oever, zandstrand, afvalbakken, parkeergelegenheid, toiletten, douche, restaurant/snackbar/paviljoen.

Houder/Beheerder : gemeente Leeuwarden / idem


---- --