Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Drie 'debutanten' bij NOS Studio Voetbal

HILVERSUM, 20 augustus 2010 - De selectie van tafelgasten voor het negende televisieseizoen NOS Studio Voetbal telt drie 'debutanten': Tom van 't Hek, Kees Jansma en Keje Molenaar. Bovendien keert Ronald Koeman - al eerder één van de vaste gasten bij het programma - terug bij zijn oude 'club'. Van 't Hek en Koeman schuiven komende zondag voor het eerst aan. Een ander novum is dat het programma voortaan iedere zondag te zien is op het vroegere begintijdstip van 22.15 uur. De presentatie blijft in de vertrouwde handen van Jack van Gelder. NOS Studio Voetbal is het langst lopende voetbalpraatprogramma van de Nederlandse televisie en Nederland 1 blijft het vaste 'loket' voor de afsluiting van het voetbalweekend. Ook het wekelijkse voetbaloverzicht en de rubriek het 'doelpunt van de week' blijven deel uitmaken van de uitzending.

De vertrouwde analisten van NOS Studio Voetbal - Hugo Borst, Jan Mulder, Youri Mulder en Ronald Waterreus - keren komend seizoen ook terug. Het gezelschap aan tafel wordt regelmatig aangevuld met een - steeds wisselende - invité uit de vaderlandse voetbalwereld.

Tom van 't Hek is sinds 1993 aan de NOS verbonden. Eerst was hij 'gastheer' van het Radio 1-programma 't Hek van de dam en daarna ook van Radio Tour de France. Vanaf 2000 is Tom van 't Hek één van de vaste presentatoren van NOS Langs de Lijn en staat hij iedere zondagmiddag figuurlijk langs de lijn bij de duels die op de vaderlandse velden worden gespeeld. Mede door zijn actieve carrière als hockeyinternational en later als succesvol bondscoach van de nationale vrouwenploeg, heeft hij een jarenlange ervaring in en met topsport. Inmiddels bestaan zijn werkzaamheden voornamelijk uit presenteren.

Ook Kees Jansma heeft ruime NOS-ervaring, hij was jarenlang één van de 'anchors' van de omroep. Jansma is tegenwoordig het (presentatie-)gezicht van de abonneezender Sport1 en tevens perschef van het Nederlands elftal. Sinds 1966 volgt Jansma het nationale en internationale topvoetbal en was hij aanwezig op alle Europese en wereldkampioenschappen voetbal.

Ronald Koeman en Keje Molenaar kwamen tijdens hun actieve voetbalcarrière beide uit voor het Nederlands elftal. Koeman is één van de weinige spelers die ooit speelde voor Ajax, Feyenoord én PSV. In 1992 bezorgde 'sneeuwvlokje' zijn toenmalige club Barcelona de Europa Cup 1 met de enige en winnende treffer in de finale. Na zijn loopbaan ging Koeman als trainer aan de slag bij verschillende topclubs uit binnen- en buitenland.

Voetbalkenner Keje Molenaar, die actief was in het shirt van onder meer Feyenoord en Ajax, ging na zijn voetballeven verder in de advocatuur. In die hoedanigheid is hij nog steeds in de voetbalwereld actief.

NOS Studio Voetbal

Zondag (wekelijks)

22.15 - 23.05 uur, Nederland 1

Presentatie: Jack van Gelder