Gemeente Lopik

Agenda raad: Verzoek tot aanleg bijzondere begraafplaats in eigen grond

Het college stelt de raad voor het perceel Benedeneind ZZ 301 in Benschop aan te wijzen als grond voor het aanleggen van een bijzondere begraafplaats voor twee personen. Ook wordt voorgesteld de bestemmingsplanprocedure op te starten voor het wijzigen van de huidige bestemming van een gedeelte van het perceel in de bestemming "begraafplaats".

Op 25 mei 2010 heeft de gemeenteraad de "Beleidslijn bijzondere begraafplaatsen op particuliere grond gemeente Lopik 2010" vastgesteld. Het ingediende verzoek voldoet aan het bepaalde in de beleidslijn.

Voor het aanleggen van een bijzondere begraafplaats moet de gemeenteraad besluiten tot aanwijzing van grond. Dit besluit moet vervolgens worden gepubliceerd en bekend worden gemaakt aan de aanvrager. Daarnaast moet een procedure worden opgestart tot wijziging van de huidige bestemming van een gedeelte van het perceel Benedeneind ZZ 301 in Benschop in de bestemming "begraafplaats". Een dergelijke procedure kost zes tot negen maanden. Tot slot is toestemming van burgemeester en wethouders vereist voor het in gebruik nemen van een bijzondere begraafplaats