Ingezonden persbericht


Wuala Sync biedt online storage voor professionals

ZÜRICH, 20 augustus 2010 - Twee jaar na de officiële bètalancering, introduceert Wuala een nieuwe functie - Wuala Sync. Gebruikers kunnen nu bestanden online en op meerdere computers en besturingssystemen synchroniseren. Wuala Sync sychroniseert wijzigingen op de thuiscomputer automatisch met de computer op kantoor. De gebruiker kan bovendien rechtstreeks op het bureaublad werken, zelfs wanneer hij of zij offline is. Daarnaast bieden de versiebeheer- en 'tijdreis'-functies toegang tot eerdere bestandsversies en de mogelijkheid deze te herstellen.

Een jaar na de fusie met moederbedrijf LaCie heeft Wuala zijn applicatiestrategie volledig afgestemd op de opslagbehoeften van LaCie-gebruikers. Hierdoor is de veiligste en meest uitgebreide applicatie voor online storage ontstaan. Geheel in lijn met de LaCie-aanpak voor design en bruikbaarheid biedt Wuala nu een nieuw vormgegeven applicatie-interface. Op basis van heldere navigatie maken gebruikers eenvoudig back-ups en delen en synchroniseren ze bestanden.

De unieke technologie van Wuala waarborgt de gebruikersprivacy. Alle bij Wuala opgeslagen bestanden worden rechtstreeks op de computer van de gebruiker gecodeerd, nog voordat de gebruiker ze online opslaat. Het wachtwoord wordt dus nooit verzonden. Dit betekent dat niemand de persoonlijke gegevens van de gebruiker kan zien of gebruiken, zelfs niet de medewerkers van Wuala of LaCie. Gebruikers kunnen vervolgens zelf instellen wie hun mappen mag bekijken.

In combinatie met de functies voor automatische back-ups, versiebeheer van bestanden en 'tijdreizen' maakt synchronisatie de professionele functies van Wuala nu compleet. De professionele pakketten zijn vanaf 10 GB verkrijgbaar voor 29 euro per jaar.

Over Wuala
Wuala is een veilige online opslagoplossing waarmee gebruikers hun bestanden online kunnen opslaan, vanaf elke locatie toegang hebben tot hun gegevens en bestanden eenvoudig delen met familie, vrienden en collega's. Bestanden zijn automatisch als back-up op te slaan en te synchroniseren op meerdere computers en online. Wuala is gebaseerd op een revolutionaire technologie die is ontwikkeld in het ETH Zürich (Zwitsers Federaal Instituut van Technologie, Zürich). Gebruikers beginnen met 1 GB opslagruimte, maar kunnen meer ruimte krijgen door vrije schijfruimte in te ruilen of door extra online opslagruimte te kopen. Wuala beschermt de privacy van gebruikers: alle bestanden worden gecodeerd op de computer van de gebruiker, zodat niemand - zelfs niet de medewerkers van Wuala of LaCie - toegang kan krijgen tot persoonlijke bestanden. Wuala werd in 2009 overgenomen door LaCie. Meer informatie is te vinden op www.wuala.com en http://www.wuala.com/en/learn/features/t/8.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #