Ingezonden persbericht


ACTEUR SLAAPT MET GEIT, KALF, KONIJN, KIP EN SCHAAP

Na 'glazen huis' nu ook 'glazen stal' in Groningen

GRONINGEN - Acteur Peter Vandermeulebroecke van het Noord Nederlands Toneel (NNT) slaapt deze week niet alleen met Brenda, maar ook met Eva, Frenk en Cleo. Vrijzinnig? Jazeker. Vooral ook omdat Brenda een geit is, Eva een varken, Frenk een schaap en Cleo een kippetje.

Vandermeulebroecke laat zich tot 29 augustus 11 dagen insluiten in een amfitheater van kuubskisten en pallets, ontworpen door het Groninger architectenbureau Onix. De beproeving is een bijzondere performance op cultureel festival Noorderzon, en ontstaan uit een samenwerking tussen architectuurcentrum Platform GRAS, het NNT, de Stichting Dierenweides Groningen en De Smaak van het Noorden. Gedurende het festival kunt u in het Noorderplantsoen én online volgen hoe het Peter en zijn dieren vergaat. Gaat hij het redden om met hen opgesloten te zitten? En redden de dieren het, of worden ze verorberd voor het einde van het festival?

Het project, met de titel Proef Noord, lijkt een beetje op Het Glazen Huis van radio 3FM, dat eerder dit jaar Groningen bezocht. Groot verschil is dat Peter en zijn dieren -in tegenstelling tot de dj's- wél eten tijdens hun opsluiting. Aan de performance zijn zelfs een aantal multizintuigelijke theatrale (én biologische) diners gekoppeld. Behalve de dieren vormen ook tomaten, courgettes en tuinkers een bijzonder decor om toeschouwers een hernieuwde kennismaking met de bronnen van hun voeding te bieden.

De diners zijn uitverkocht, maar wél kunt u terecht op het blog van Peter (noordnederlandstoneel.blogspot.com) en dagelijks in het Noorderplantsoen, locatie speelweide, voor een kijkje. Zie ook de websites van Platform GRAS, NNT, Onix, Stichting Dierenweides Groningen en De Smaak van het Noorden.


- - - - - - - - - - -

einde persbericht

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht