Gemeente Maastricht


Overeenstemming over organisatie kerstevenement Maastricht

Vrijthofondernemers en gemeente slaan handen ineen

Vijf Vrijthofondernemers hebben zich bereid getoond om samen met de gemeente het kerstevenement op het Vrijthof te organiseren. De gemeente is blij dat deze lokale ondernemers het belang van een vernieuwend kerstevenement onderschrijven en een belangrijke bijdrage daarin willen leveren. Beide partijen hebben dezelfde opvatting over de invulling van het evenement en zien de samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet.

Inmiddels is er overeenstemming over de organisatie van het kerstevenement dat in goed onderling overleg wordt vertaald in een samenwerkingsovereenkomst. Na het zomerreces zal definitieve besluitvorming door het college van B&W plaatsvinden. Vooruitlopend hierop zijn de voorbereidingen voor het evenement in volle gang. Na besluitvorming zal meer informatie over de inhoud van het evenement bekend worden gemaakt.

Recent heeft het college van B&W besloten om de organisatie en uitvoering voor het kerstevenement op het Vrijthof op te pakken. De gemeente heeft met meerdere partijen gesprekken gevoerd om te onderzoeken of samenwerking mogelijk is.
Dit heeft geleid tot het huidige positieve resultaat.

Deellocaties
Naast het Vrijthof worden er in de periode van 3 december t/m 2 januari op een aantal deellocaties kerstactiviteiten georganiseerd. Het betreft de Markt, Mosae Forum, de Kesselskade, het OLV-plein, het Jekerkwartier en op diverse plekken in Wyck en Céramique.
De marketing van het evenement is in handen van de Maastrichtse VVV, die zorgt dat het evenement onder de naam "Magisch Maastricht" lokaal en regionaal onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. Het Centrummanagement zorgt ervoor dat dit jaar de sfeerverlichting een kwaliteitsimpuls krijgt. Tevens hebben zij cultureel evenementenbureau Abraxas in de arm genomen om op de verschillende locaties in de decembermaand culturele activiteiten te organiseren. De gemeente ondersteunt dit initiatief en de verdere uitwerking zal in gezamenlijkheid plaatsvinden.