Gemeente Winterswijk

augustus / Start derde fase restauratie Strandbad

Start derde fase restauratie Strandbad

Medio september 2010 wordt gestart met de herinrichting van de buitenruimte van het Strandbad. De gemeente Winterswijk heeft het werk uitbesteed aan B.C.S. Loonbedrijf BV uit Winterswijk-Kotten. Het bedrijf voert de werkzaamheden uit in samenwerking met leerlingen van het opleidingsinstituut AOC Oost. Onder meer wordt een ligweide en een strand aangelegd en het overige terrein bestraat. Daarnaast worden er parkeervoorzieningen gerealiseerd aan de voorzijde van het Strandbad. De werkzaamheden duren naar verwachting zo'n 10 weken.

Voordat de werkzaamheden starten wordt eerst de restauratie aan de steigers afgerond. De verwachting is dat deze werkzaamheden medio september worden opgeleverd door aannemer Repstone. In juni 2009 is het project van start gegaan met de casco-restauratie van het paviljoen. Met de start van deze derde fase komt de opening van het Strandbad in het voorjaar van 2011 weer een stapje dichterbij. In het totale project wordt een aantal leerlingen ingezet bij de werkzaamheden, zo ook in deze fase. De bedoeling is dat een aantal 3e jaarsleerlingen van het opleidingsinstituut AOC Oost in Doetinchem samen gaat werken met het lokale loonbedrijf. Leerlingen uit de vakopleiding loonwerk, richting `werken in cultuur technisch loonwerk' en wellicht uit de richting `groen' gaan dan meewerken aan het aanleggen van een aantrekkelijke buitenruimte waar het straks heerlijk recreëren wordt.

Aanbesteding buitenruimte
In de periode eind mei tot begin juli 2010 heeft er een meervoudige onderhandse aanbesteding gelopen voor deze werkzaamheden. Vier bedrijven, waarvan drie lokale bedrijven, zijn destijds benaderd om een offerte te maken. Het plaatselijke bedrijf B.C.S. Loonbedrijf kwam als beste uit de bus. Naast deze werkzaamheden zorgt aannemer Hoffman voor een aantal bouwkundige werkzaamheden in de buitenruimte. Er worden enkele muurtjes achter het paviljoen hersteld en er wordt een nieuw hekwerk geplaatst bij de entrees.