Politie Groningen

Provincie en politie zetten Twitter in bij verkeersveiligheidsproject N366

Provincie Groningen, 20-08-2010 o De provincie Groningen en Regiopolitie Groningen starten een proef met Twitter in het verkeersveiligheidsproject N366 Veilig. Met korte berichtjes op Twitter willen de twee projectpartners weggebruikers snel kunnen informeren over actuele onderwerpen op de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel, zoals wegwerkzaamheden, planvorming en resultaten van snelheidscontroles. Voor weggebruikers is Twitter een laagdrempelig communicatiemiddel om in contact te komen met de projectorganisatie. De proef duurt tot eind 2010.

Een aantal mensen van provincie en politie gaat met regelmaat berichten over hun werkzaamheden plaatsen op Twitter. Op die manier geven zij samen inzicht in wat er bij een omvangrijk verkeersveiligheidsproject als N366 Veilig komt kijken. De zogeheten tweets worden aangevuld met pers- en nieuwsberichten die betrekking hebben op de provinciale weg. Het doel van de proef is om na te gaan óf, en op welke manier, Twitter een aanvulling is op de bestaande communicatiemiddelen zoals een website, mottoborden en informatiekranten. Hierbij wordt vooral bekeken of Twitter leidt tot meer interactie met de weggebruikers en inwoners van de omliggende dorpen.

Tweets

De tweets over dit project zijn te vinden op www.twitter.com via N366_Veilig.

N366 Veilig

Het Verkeersveiligheidproject N366 Veilig is in 2009 gestart op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel. Het project is een samenwerking tussen de provincie Groningen, Regiopolitie Groningen, de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde en het Openbaar Ministerie. Doel van het project is om in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal slachtoffers op de N366 met 50 procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. In 2015 wordt het project afgerond. Kijk voor meer informatie op www.n366veilig.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de
afdelingCommunicatie en Kabinet van de provincie Groningen.