Politie Rotterdam Rijnmond

MAYFLOWERSTRAAT AANGEHOUDEN

VERDACHTE VAN BEROVING MAYFLOWERSTRAAT AANGEHOUDEN

Rotterdam-West

Datum publicatie: 20-08-2010 14:07

ROTTERDAM - Politieagenten hielden donderdagmiddag een man aan die verdacht wordt van een beroving met een vuurwapen begin dit jaar.

17 februari komen een man en een vrouw thuis bij een woning aan de Mayflowerstraat. Zij staan voor de liften te wachten. Wanneer één van de liften beneden aankomt springen er direct drie gemaskerde mensen uit. Zij bedreigen het echtpaar met meerdere vuurwapens.
Het stel wordt gedwongen hun waardevolle goederen af te geven. Dit weigeren zij. Er ontstaat een worsteling tussen de man en de belagers. Na een heftig handgemeen trekken de daders de tas van de vrouw haar arm en ze gaan er vandoor.

Er is een rechercheteam samengesteld om te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor deze bero-ving.
Om dit duidelijk te krijgen zijn er verschillende opsporingsmethoden gebruikt, zo werd de zaak behan-deld in Opsporing Verzocht. Ook werden er flyers verspreid in de buurt.
Veel mensen voelden zich betrokken. Zowel op de uitzending als op het flyeren reageerden mensen. Hierdoor kwamen er bruikbare en waardevolle tips binnen.

Uiteindelijk werd duidelijk wie één van de verdachten is. Donderdag 19 augustus deed het arrestatie-team van de politie een inval in zijn woning. Hij bleek hier niet te zijn.
Agenten besloten een bezoek te brengen aan de Vlaardingse woning van een vriendin van de ver-dachte. Zij belden aan bij de woning. Hier opende echter niet de vriendin maar de verdachte zelf de deur. Hij gooide de deur direct weer dicht nadat hij de agenten zag.

Enige tijd later kwam bij toch naar buiten. De 19-jarige Rotterdammer is direct aangehouden en over-gebracht naar een politiebureau.

De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.