Concept optreden Harry Loco; the human tabloid


Optreden droomconcert in zestige jaren sfeer

VRIES, 20100819 -- Op 20 augustus treedt Harry Loco op tijdens de benefietweek op camping Thyencamp te Hooghalen. Dit "droomconcert" is een nieuw concept waarbij het publiek volledig betrokken wordt bij wat er op het podium gebeurt.

Tijdens Harry's optreden zullen dichter Egbert Hovenkamp II gedichten schrijven. En schilderes Lucia Amaya schildert ter plekke wat er tijdens het optreden in haar op komt. Het schilderij en de gedichten zullen te maken hebben met het publiek en de performers en de sfeer die daardoor ontstaat. Het schilderij wordt na afloop geveild en de opbrengst gaat naar de benefietactie.

Harry noemt dit "the human tabloid" geïnspireerd door "the human tabloid" tijdens de first-human-be-in in San Fransisco 1967, het feitelijke begin van de "summer of love" . Het initiatief destijds lag bij Michael Bowen en Alan Cohen. Harry Loco ontmoette Michael in 2008, en naar aanleiding van de onder gesprekken raakte Harry geïnspireerd door Michael, om in de toekomst soort gelijke performances te geven. Egbert Hovenkamp II is veel bezig met werk van Simon Vinkenoog, Lucia Amaya voelt aanwezige energieën en op basis daarvan ontstaat het schilderij. Het concert wordt wereldwijd live uitgezonden op het nieuwe internet radio station "finding voices radio" . Dit station heeft inmiddels steunzenders onder anderen in Canada en de US.


Het publiek kan het concert liggend of zittend bijwonen, de entree is vrij, wel kan een vrijwillige bijdrage geven voor het benefietproject.





Ingezonden persbericht