Leonard Cohen op 20 augustus 2010 in Gent

26/04/2010 16:33

GREENHOUSE TALENT bvba

Gent omarmt Leonard Cohen op vrijdag 20 augustus 2010!

Wie er vorige zomer in het Sportpaleis van Antwerpen bij was, zal het beamen: Leonard Cohen is een absolute topartiest. Leonard Cohen droeg toen zijn (nu al) legendarische concert op aan zangeres Yasmine die net overleden was en wist alle aanwezigen die avond zeer diep te raken met zijn feilloos gebrachte klassiekers.

Deze zomer zakt Cohen -exclusief voor de Benelux- naar Gent af, niet alleen een van de gezelligste steden van het land maar ook de trotse bezitter van de titel van Unesco 'Creative City of Music'.

Op vrijdag 20 augustus zal hij op het historische Sint-Pietersplein een uniek concert spelen voor een zittend publiek. Wie de voorbije tourschema's van Cohen van naderbij bekijkt, weet dat de man graag op een historische locatie speelt. Zo speelde Leonard de afgelopen jaren nog in open lucht op het San Marco-plein (Venetië), het IMMA/Royal Hospital Kilmainham (Dublin) en op de Piazza Napoleone (Lucca). Het heraangelegde Sint-Pietersplein is de volgende locatie in deze indrukwekkende lijst. Ze herbergt niet alleen de O.L.V. Sint-Pieterskerk en de Sint-Pietersabdij (met zijn unieke wijngaarden) maar ligt ook in de schaduw van de Boekentoren.

Over de emotionele impact van zijn optredens bestaan geen twijfels. Alle media zijn het er roerend over eens: de oude vos beschikt nog steeds over een gouden stem, smetteloos krijtpak, grijze hoed en een ontwapenende glimlach. Zijn setlist is momenteel een fijne selectie uit zijn zeer hoogstaande oeuvre. Eén blik op de songtitels Ain't no cure for love, Bird on a wire, Who by fire, Tower of Song, Hallelujah, I'm your man, Take this Waltz, So long, Marianne, If it be your will of I tried to leave you en je weet dat Field Commander Cohen ook het Sint-Pietersplein met een glimlach zal inpakken.

Om het historisch karakter van dit optreden ten volle uit te spelen, is er geopteerd om enkel zitplaatsen te voorzien. Zo zal iedereen ten volle kunnen genieten van het prachtige decor van dit concert. Het enige nadeel van deze opstelling is dat het aantal kaarten beperkt is. Een gewaarschuwde fan is er twee waard.

Op vertoon van je concertticket kan je gratis gebruik maken van de pendelbussen van De Lijn van en naar parking Flanders Expo! De Lijn zet een maximaal aantal pendelbussen in om de concertgangers vlot heen en weer te brengen voor en na het concert.

Met dank aan de Stad Gent.

Alle info op www.leonardcoheningent.be

<Waar? Wanneer?>

20/08/2010 Sint-Pietersplein, Gent 20u00

Tickets: 79 - 69 - 59 ¤ en 96 ¤ (golden circle), inclusief servicekosten en inclusief gebruik van de pendelbussen van De Lijn van en naar parking Flanders Expo.

Enkel genummerde zitplaatsen.

De voorverkoop start op donderdag 29 april om 9u via:

- www.sherpa.be en www.fnac.be

- alle Fnac en Mediamarkt winkels

- +32 (0)70 25 20 20

Alle praktische info op www.leonardcoheningent.be