Ingezonden persbericht



Helvoirt, 22 juli 2010

Outdoor Helvoirt breidt verder uit

Het eventing paardensportspektakel Outdoor Helvoirt (20 tot en met 22 augustus) staat na een afwezigheid van zes jaar vanaf 2008 weer als een huis op de kalender. De nieuwe formule slaat goed aan en biedt dit jaar nog meer dan eventing. Voor het eerst staan er springwedstrijden op het programma in Helvoirt. Op vrijdag 20 augustus zijn er springproeven voor klasse BB tot en met ZZ. Zaterdag 21 augustus staat in het teken van de jeugd. In samenwerking met het paarden stripmagazine Penny organiseert Outdoor Helvoirt een Bixie dag. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar leren spelenderwijs in een dressuurproef en springparcours de wedstrijdsport kennen.

Outdoor Helvoirt is gratis te bezoeken.

De organisatie heeft nog meer wijzigingen in petto. Zo heeft parcoursbouwer Bas Verhoeven de gehele eventing cross-country omgedraaid zodat er meer actie te zien is in het centrum van het terrein. Het publiek kan de combinaties bijna aanraken. Het hoofdterrein is tevens verplaatst om het publiek de nieuwe springwedstrijden en Bixie dag van dichtbij te laten zien. In Helvoirt starten ruim 160 combinaties in de internationale eventing CIC* en CIC** wedstrijden.

Een groot eventing-feest op zaterdagavond met live muziek maakt de Brabantse gemoedelijkheid compleet en zal Helvoirt even het centrum van eventingsport zijn.

Inschrijven voor de springwedstrijden en de Penny Bixie dag kan nog via outdoorhelvoirt@gmail.com. Meer informatie is ook te vinden op de website www.outdoorhelvoirt.nl.