Ingezonden persbericht


OPENING SEIZOEN 2010 - 2011

Voor de opening van het theaterseizoen is Scapino Ballet op verschillende festivals en Uitmarkten te zien. ?Met o.a. een preview van het nieuwe programma Holland+ en de choreografieën Scherza Infida en Leading Edge.

Vondelpark Openluchttheater - vr 20 aug - 21.00 uur In het Vondelpark Openluchttheater Amsterdam zijn wij te zien met een preview van Holland+ en de choreografieën Scherza Infida en Leading Edge.

A Campingflight to Lowlands Paradise - zo 22 aug - 19.00 uur Scapino Ballet is al meer dan 10 jaar onderdeel van de vaste programmering van Lowlands. Met dit jaar een preview van Holland+.

Uitmarkt Amsterdam - vr 27 aug 20.55 & zo 29 aug 13.30 uur Scapino Ballet is dit jaar twee keer te zien op de Uitmarkt Amsterdam. Op 27 augustus met Leading Edge met live muziek op het Museumplein. En op zondag 29 augustus een preview van Holland+ in de Stadsschouwburg.

Open dag Lucent Danstheater - zo 5 sep - 13.00 uur Zondag 5 september opent het Lucent Danstheater haar deuren tijdens het Haags UIT! Festival. Op dit moment is niet bekend welke choreografie Scapino Ballet gaat dansen.

HOLLAND+ door Ed Wubbe, Marco Goecke en Loïc Perela Na het grote succes vorig jaar, brengt Scapino Ballet het dynamische Holland van Ed Wubbe terug in een voorstelling met twee premières van Marco Goecke en Loïc Perela. Holland: Ed Wubbe gaat terug naar de kiem van de Hollandse identiteit en de Gouden Eeuw om zijn gevoel over zijn geboorteland weer te geven. 'Suite, suite, suite': de anarchie van dansfenomeen Marco Goecke en Bach's orkestsuite gaan wonderbaarlijk samen in dit stuk dat bij Scapino Ballet zijn Nederlanse première beleeft. Achter de bizarre maar indrukwekkende bewegingstaal van Goecke schuilt een tot in de puntjes vastgelegde structuur waaraan zelfs Bach niet ontkomt. Craquer la peau: première van danser/choreograaf Loïc Perela. Hij was dé grote ontdekking van het afgelopen seizoen en hij maakt nu zijn debuut als choreograaf voor het grote repertoire.

LEADING EDGE door Ed Wubbe i.s.m. Besim Hoti
Ed Wubbe maakte voor Scapino-danser Besim Hoti de bijzondere solo Leading Edge op cellosuites van Bach. Wubbe integreert de backspins, freezes en schokkende schouders uit streetdance met zijn eigen vloeiende danstaal.

Besim Hoti is voor zijn uitvoering van Leading Edge genomineerd voor de Zwaan Beste Dansproductie 2008/2009.

SCHERZA INFIDA door Ed Wubbe

Een kort duet uit de opera Ariodante waarin luchtig wordt gespeeld met thema's als ontrouw en intrige. Met muziek van G.F. Händel.

;;