Gemeente Hilversum

De wegwerkzaamheden van 20 t/m 27 augustus 2010

publicatiedatum: maandag 16 augustus 2010

Op vrijdagmiddag 20 augustus wordt op de Diependaalselaan de herinrichting van de rotonde Utrechtseweg afgerond. Op de rotonde blijft de toegang tot de Diependaalselaan in de richting Loosdrecht afgesloten. Omleidingstechnisch herleeft de situatie van voor de vakantie. De omleidingsroute vanaf de A27 richting Hilversum Zuid loopt weer over de Utrechtseweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat en vervolgens door de Zeverijnstraat richting Kerkelanden en de N201.

De herinrichting van de Diependaalselaan concentreert zich de komende weken op de kruisingen met de Bosdrift en de Johan de Wittstraat en het wegvak ertussenin. De omleidingsroute voor het lokale verkeer vanaf de Loosdrechtse kant loopt via een bypass van de Diependaalselaan naar de Admiraal de Ruyterlaan en vervolgens over de Kolhornseweg en de Eikbosserweg terug naar de Diependaalselaan.

Aan de hoofdomleidingsroutes voor alle werkzaamheden op de Diependaalselaan verandert niets. Het doorgaand (vracht)verkeer houdt tot half november zijn routes langs de Ring Oost en de Ring Noord/West, dus vanaf de Vreelandseweg (N201) linksom en vanaf de A27 rechtdoor over het Oostereind en de Ring Oost naar het Den Uylplein

Op de Larenseweg wordt tot eind oktober gewerkt aan de herinrichting vanaf het spoor tot net voorbij de kruising met de Eemnesserweg. Nog drie weken is er geen autoverkeer mogelijk tussen de Noorderweg en de Kleine Drift en de toegang tot de Geuzenweg blijft nog één week geblokkeerd. Vanaf de rotonde Jan van der Heijdenstraat wordt autoverkeer omgeleid naar de Beatrixtunnel en vanuit het centrum naar de Johannes Geradtsweg.

Verder wordt gewerkt:

o op de Bilderdijklaan, vervangen riool tussen Staringlaan en de Potgieterlaan;
o op de Staringlaan, vervangen riool tussen de Taludweg en de Multatulilaan;
o en op de Anthony Fokkerweg, vervangen riool tussen de Minckelersstraat en de Mussenstraat.