NCRV

ZomerNachten - Ramsey Nasr

Ramsey Nasr maakt live radioprogramma

Vrijdag 20 / zaterdag 21 augustus 2010

00.00 uur, Radio 1

Dichter des Vaderlands laat zichzelf horen in unieke reeks ZomerNachten

Ramsey Nasr, Dichter des Vaderlands, maakt in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus een eigen radioprogramma in de NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1. In zijn rol als gastheer neemt hij de luisteraar mee in zijn eigen verhaal. Wat hij zal gaan vertellen in anderhalf uur live radio, weet alleen Nasr zelf.

Nasr is niet alleen onze Dichter des Vaderlands, maar ook schrijver, acteur en regisseur. Hij heeft al jaren een bijzondere band met Antwerpen (waar hij stadsdichter werd en een gedeeld eredoctoraat ontving aan de universiteit) en voelt zich betrokken bij de nationale en internationale politiek, zoals het Palestijns-Israëlische conflict.

Andere gastheren/gastvrouw in deze reeks:


- Diederik van Vleuten, cabaretier

- Andrée van Es, grande dame GroenLinks

- Geert-Jan Knoops, advocaat

- Spijkers en Spijkers, mode-ontwerpers

- Abram de Swaan, socioloog

- Marcel Lüske, pokerlegende

- Linda Rose Smit, politica in Irak


- Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab

ZomerNachten onderscheidt zich doordat er geen presentator in het programma aanwezig is. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De Nederlandse variant zal in het NCRV-Radio 1-programma Casa Luna te horen zijn.

De NCRV maakt negen afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode van 10 juli tot en met 4 september om 00.00 uur op Radio 1.