Ingezonden persbericht


NIEUWSBRIEF OPENING SEIZOEN

Scapino op festival- en uitmarkt-tournee

Voor de opening van het theaterseizoen is Scapino Ballet op verschillende festivals en Uitmarkten te zien.

Vondelpark Openluchttheater - vr 20 aug - 21.00 uur In het Vondelpark Openluchttheater Amsterdam is Scapino te zien met een preview van Holland+ en de choreografieën Scherza Infida en Leading Edge.

A Campingflight to Lowlands Paradise - zo 22 aug - 19.00 uur Scapino Ballet is al meer dan 10 jaar onderdeel van de vaste programmering van Lowlands. Met dit jaar een preview van Holland+.

Uitmarkt Amsterdam - vr 27 aug - 20.55 uur & zo 29 aug - 13.30 uur Scapino Ballet is dit jaar twee keer te zien op de Uitmarkt Amsterdam. Op 27 augustus met Leading Edge met live muziek op het Museumplein. Dit optreden wordt live uitgezonden door de NPS. En op zondag 29 augustus met een preview van Holland+ in de Stadsschouwburg.

Open dag Lucent Danstheater - zo 5 sep - 13.00 uur Zondag 5 september opent het Lucent Danstheater haar deuren tijdens het Haags UIT! Festival. Zowel Scherza Infida als Leading Edge van Ed Wubbe worden dan gepresenteerd.

Holland+
Ed Wubbe, Marco Goecke, Loic Perela

Op tournee in de Nederlandse theaters van 23 september t/m 1 december 2010.

Na het grote succes vorig jaar, brengt Scapino Ballet het dynamische 'Holland', waarin Ed Wubbe terug gaat naar de kiem van de Hollandse identiteit, terug in een voorstelling met twee premières: 'Suite suite suite' van Marco Goecke en 'Craquer la peau' van Scapino danser/choreograaf Loïc Perela.

Danskanaal

Ook dit seizoen kun je een kijkje achter de schermen nemen via de live uitzendingen van het Danskanaal. Op de site en via de nieuwsbrief wordt het uitzendschema bekend gemaakt.

wo 18 augustus - 11.45 uur doorloop Holland+
do 26 augustus - 11.45 uur doorloop Holland+