Ingezonden persbericht


Eerste internationale beachhandbaltoernooi gehouden in NederlandPERSBERICHT

Van vrijdag 20 augustus tot en met zondag 22 augustus organiseert de Tilburgse studentenhandbalvereniging Camelot een hoogstaand internationaal beachhandbaltoernooi. Drie dagen lang zal deze dynamische showsport gespeeld worden op de buitenvelden van het Universitair Sportcentrum Tilburg aan de Academielaan. Het toernooi begint op vrijdag 20 augustus om 12.00 en eindigt op zondag om 14.00. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Opkomst Beachhandbal
Beachhandbal is een jonge sport die internationaal steeds meer aanzien geniet. De eerste professionals zijn in het buitenland al opgestaan. De sport kenmerkt zich door zijn frisheid, showelementen en fair play. TSHV Camelot speelt naast indoorhandbal in de zomer actief beachhandbal. Dit doet de vereniging door vele internationale toernooien te spelen. Landen die de afgelopen jaren zijn aangedaan, zijn onder andere Spanje, Italië, Hongarije, Griekenland, Slowakije, Tsjechie, Polen, Kroatië en België. In 2008 heeft het herenteam van TSHV Camelot zich zelfs weten te plaatsen voor de Europese Beachhandbalfinales. De heren zijn toen naar huis gegaan met de fair-play cup.

Door het eerste Nederlandse internationale beachtoernooi te organiseren aangesloten bij de Europese Beachtour, hoopt TSHV Camelot in samenwerking met de Gemeente Tilburg en het Nederlands Handbal Verbond het beachhandbal in Nederland op de kaart te zetten. Tijdens het toernooi spelen grote namen(K1) . De teams bestaan uit internationals en teams die meerdere malen de Europese beachfinales hebben gespeeld en in het verleden zelfs gewonnen hebben.