Gemeente Oldenzaal


Spectaculaire afsluiting Zomer Sport & Spel

20 augustus 2010

Donderdag 19 augustus vond de laatste keer Zomer Sport & Spel plaats. Om de kinderen nog één keer een onvergetelijke middag te bezorgen, werden deze week extra mooie activiteiten opgezet, zoals enorme springkussens en krattenstapelen. Wethouder Winkelhuis overhandigde op het eind een presentje aan enkele kinderen die het vaakst waren geweest.

Pannavoetballen in een pannakooi, volleyballen over een blind net en krattenstapelen onder een grote hijskraan. Kinderen in Oldenzaal hoefden zich deze zomer niet te vervelen. Een team van sportdocen-ten van Zomer Sport & Spel ging de hele zomer naar de kinderen toe, op speelvelden in hun eigen buurt. Zij zetten daar op locatie uitdagende sport- en spelactiviteiten op.

Meer bewegen en buiten spelen
Met de activiteiten van Zomer Sport & Spel probeert de gemeente Oldenzaal kinderen te stimuleren buiten te spelen en te bewegen. Het is tevens een moment waarop kinderen, maar ook ouders, elkaar ontmoeten. Dat versterkt de sociale cohesie in de wijk. Daarom participeert WBO Wonen in dit project. Door hun financiële steun is deze spectaculaire afsluiting mogelijk gemaakt. Het hele speelveld stond vol met leuke sportactiviteiten. C1000 maakte het mogelijk dat alle kinderen tussendoor een gezonde fruitspies konden maken. Het Outdoor Challenge Park verzorgde het krattenstapelen en heeft een mooie uitdagende survivalbaan opgezet.
De wethouder benadrukte donderdag op het speelveldje aan de Leliestraat dat de combinatie van vol-doende bewegen en goede voeding de gezondheid bevordert. De kinderen zijn daar zelf niet zo druk mee bezig; zij vinden het bewegen gewoon heel leuk en het eten erg lekker.

Derde prijs
De resultaten van Zomer Sport & Spel zijn niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen jaar werd de derde prijs in ontvangst genomen bij de Richard Krajicek Foundation Awards voor het beste sportproject van Overijssel.

Foto-expositie
De hele maand september is in de bibliotheek Oldenzaal een foto-expositie over Zomer Sport & Spel te bewonderen.