FloraHolland


Recordomzet voor webshop PlantConnect.nl

FLORAHOLLAND, 20 augustus 2010 (persbericht) - De omzet van de productenverkoop via de webshop van PlantConnect.nl neemt met de week toe. Er is opnieuw een (week)recordomzet behaald. In week 32 is er ter waarde van 40.000 euro aan kamer- en tuinplanten verhandeld via de webshop. Via PlantConnect.nl van FloraHolland kunnen inkopers informatie opvragen over een groot aantal groene en bloeiende kamer- en tuinplanten. Daarnaast kunnen deze klanten online producten bestellen via de webshop.

Meer aanbod, meer klanten
Het afgelopen jaar besloten steeds meer handelaren via PlantConnect.nl hun planten in te kopen. Ongeveer 200 klanten maken inmiddels gebruik van de catalogus en/of webshop. Het aanbod in de catalogus van PlantConnect.nl bestaat momenteel uit zo'n 20.000 aanbodsregels, waarbij het assortiment van 330 kwekers is opgenomen in de webshop. "De afgelopen maanden is het aantal keren dat werd ingelogd op PlantConnect.nl flink gestegen", aldus Cora Smits (coördinator PlantConnect.nl). "De focus ligt nu op het verhogen van het aantal bestellingen via de webshop. Dat vraagt tijd en begeleiding van kopers en kwekers. We zijn dan ook blij met records als deze!"

Hogere betrouwbaarheid
Eerder deze maand zorgde FloraHolland Connect, de bemiddelingsorganisatie van FloraHolland, ervoor dat de webshop van PlantConnect.nl kan worden gekoppeld aan koperssystemen. Hierdoor kan de klant het aanbod direct uit de webshop in zijn eigen inkoopsysteem bestellen. Dit jaar staat nog een aantal nieuwe ontwikkelingen op het programma. Het oude LAB (de Landelijke Aanbodsbank), dat kwekers nog altijd kunnen gebruiken, wordt dit najaar definitief vervangen door nieuwe gebruiksvriendelijke schermen. Dit zorgt ervoor dat aanvoerders hun productinformatie sneller en gemakkelijker kunnen invoeren en wijzigen. Ook werkt FloraHolland Connect aan de betrouwbaarheid en juistheid van gegevens. Het invoergemak van de nieuwe schermen gaat daaraan bijdragen. Met PlantConnect.nl wordt gewerkt aan grotere efficiency in de keten. Voor meer informatie over de mogelijkheden van PlantConnect.nl kunnen kopers en kwekers terecht op www.PlantConnect.nl. Ook kan contact worden opgenomen met FloraHolland Connect Info via T 0297 39 38 88 of T 0174 63 55 55.